ΧΩΡΙΣ ΛΕΥΚΟ ΚΑΠΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ WASHINGTON GROUP

Η κρίσιμη συνάντηση του Washington Group στην οποία συμμετείχε και η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ ολοκληρώθηκε χωρίς καμία ανακοίνωση. Πληροφορίες αναφέρουν πως δεν έχει ακόμη βρεθεί η χρυσή τομή για το ελληνικό χρέος.

Σημειώνεται πως το deadline που έχει δώσει το ταμείο για την συμμετοχή του στο Ελληνικό Πρόγραμμα εκπνέει την ερχόμενη Δευτέρα και τον χρόνο πλέον να εξαντλείται.

Παρόλο που Ευρωπαίοι αξιωματούχοι είπαν στην «Καθημερινή» ότι σημειώθηκε κάποια πρόοδος στις συζητήσεις δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν στο ύψος της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους την στιγμή τα χρονικά πλαίσια για την συμμετοχή του ΔΝΤ είναι πλέον ελάχιστα. «Οι συζητήσεις θα συνεχιστούν» είπε Ευρωπαίος αξιωματούχος στην «Κ».

ΔΝΤ και Γερμανία διαφωνούν για τον χρόνο παράτασης στις αποπληρωμή των ελληνικών χρεών. Το ταμείο θέλει 15 έτη και η γερμανική πλευρά δεν θέλει παράταση μεγαλύτερη των πέντε ετών. Διαφωνίες υπάρχουν και στον μηχανισμό ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, με το ΔΝΤ να ζητά πλήρως αυτοματοποιημένο μηχανισμό και την Γερμανία να συζητά για μηχανισμό συνδεδεμένο με πολιτικές.

Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε μετά τη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών και των επικεφαλής των κεντρικών τραπεζών των 7 μεγαλύτερων βιομηχανικών κρατών (G7), συμμετείχαν επίσης ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι και οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών που μετέχουν στους G7.

[Φωτό: THOMAS KOEHLER VIA GETTY IMAGES]

[ΠΗΓΗ: https://www.huffingtonpost.gr/, 2/6/2018]