ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΠΡΟΞΕΝΟΥ ΤΗΣ ΡΩΣΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Το Γενικό Πρόξενο της Ρωσικής Ομοσπονδίας με έδρα τη Θεσσαλονίκη κ. Αλεξάντρ Στσερμπακόβ, υποδέχτηκε στο γραφείο του, στο Διοικητήριο Πολυγύρου, ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής κ. Ιωάννης  Γιώργος

Η προκαθορισμένη συνάντηση των δύο ανδρών η οποία ζητήθηκε από το Ρώσο Πρόξενο, έγινε σε φιλικό κλίμα και συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τις σχέσεις των δύο χωρών και κυρίως θέματα τουρισμού, δεδομένου του ενδιαφέροντος Ρώσων επενδυτών αλλά και πολιτών για τη Χαλκιδική.

Ο κ. Στσερμπακόβ ευχαρίστησε το κ. Γιώργο για την συνάντησή τους και εξέφρασε την ικανοποίηση του για την πρόοδο στην επιτάχυνση των διαδικασιών για την έκδοση βίζας για τους Ρώσους πολίτες που επισκέπτονται την Ελλάδα. Επεσήμανε επίσης ότι η επισκεψιμότητα των Ρώσων στη Χαλκιδική για το 2018 θα κινηθεί στα ήδη αυξημένα επίπεδα με πέρυσι.

Επίσης ενδιαφέρθηκε να πληροφορηθεί για την δυνατότητα νέων ρωσικών επενδύσεων στη Χαλκιδική και την πορεία των ήδη λειτουργούντων.

Τέλος προσκάλεσε τον κ. Γιώργο στην δεξίωση του Γενικού Προξενείου της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Θεσσαλονίκη με την ευκαιρία της Εθνικής τους εορτής.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής επεσήμανε: «Οι σχέσεις των δύο λαών συσφίγγονται όλο και περισσότερο με το πέρασμα των χρόνων. Η στάση – συμπεριφορά των ρώσων πολιτών στη Χαλκιδική είναι εξαίρετη και τα οφέλη όσων απασχολούνται στον τομέα του τουρισμού στην περιοχή μας είναι εμφανή, δεδομένης της αυξανόμενης ροής τουριστών από τη Ρωσία. Ευχόμαστε να συνεχιστεί αυτή η σχέση, αποφέροντας σημαντικά οφέλη και στις δύο πλευρές».

 

[ΠΗΓΗ: ΤΥΠΟΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ, 9/6/2018]