ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ ΣΕ ΣΚΑΦΟΣ ΑΝΑΨΥΧΗΣ

Για πρώτη φορά βραβεύτηκε με «Γαλάζια Σημαία» ελληνικό σκάφος αναψυχής, επιβεβαιώνοντας την ολοένα και ταχύτερη ανάπτυξη του θεσμού «Blue Flag» σε ακτές και μαρίνες, ο οποίος έχει εξελιχθεί σε παγκόσμιο σύμβολο οικολογικής συνείδησης και βιώσιμης ανάπτυξης.

Πρόκειται για το σκάφος «Sani Swan» της Scorpion Yachting, μέλους της AllinBlusive και αποκλειστικού συνεργάτη του Ομίλου Sani (Ανδρεάδης), το οποίο απέδειξε ότι πληροί και τα 98 αυστηρά κριτήρια στις έξι κατηγορίες θαλάσσιου τουρισμού του προγράμματος.

Είναι, μάλιστα, η πρώτη και μόνη εταιρεία θαλάσσιου τουρισμού σε ολόκληρη τη Μεσόγειο που κατακτά τη «Γαλάζια Σημαία» και τον τίτλο του Sustainable Boating, καθώς και ένα από τα 55 βραβευμένα σκάφη αειφόρου τουρισμού, παγκοσμίως. Η συγκεκριμένη εταιρεία εξειδικεύεται στον τομέα των private cruises και έχει βραβευθεί στα Ελληνικά Tourism Awards 2018 με διακρίσεις στον τομέα του Yachting και των VIP Services, ενώ είναι η μόνη ελληνική εταιρεία που έχει προκριθεί στο Top 5 και διεκδικεί με υψηλές αξιώσεις τον τίτλο του Leading Private Cruises Provider στα World Travel Awards 2018.

«Η αειφορία και η περιβαλλοντική συνείδηση είναι βασική μας εταιρική αρχή», είπε στο «S» ο κ. Χρήστος Καλπιτσίδης, ιδιοκτήτης της AllinBlusive. «Η “Γαλάζια Σημαία” είναι η επιβράβευση μιας διαρκούς και μακρόχρονης καθημερινής πρακτικής μας, η οποία μας δίνει ώθηση για περαιτέρω βελτίωση και μας επιφορτίζει με την ευθύνη της συνέχισης των πρακτικών μας», ξεκαθάρισε

Όπως είχε ανακοινώσει η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης, η οποία χειρίζεται το διεθνές πρόγραμμα «Γαλάζια Σημαία» στην Ελλάδα από το 1992, τα σκάφη αειφόρου τουρισμού αποτελούν μια νέα κατηγορία που αφορά εταιρείες που προσφέρουν τουριστικές δραστηριότητες χρησιμοποιώντας μηχανοκίνητα σκάφη αναψυχής, τα οποία χειρίζεται καπετάνιος με τα απαιτούμενα προσόντα, και εφαρμόζουν βιώσιμες πρακτικές σε αντιστοιχία με τα κριτήρια του Προγράμματος της «Γαλάζιας Σημαίας».

Για το 2018 η Ελλάδα κατέχει τη 2η θέση παγκοσμίως, με 519 «Γαλάζιες Σημαίες» ακτών, 15 μαρίνων και μία σκάφους, με τη Χαλκιδική να αναδεικνύεται πρωταθλήτρια στην Ελλάδα με 89 «Σημαίες».

 

[ΠΗΓΗ: ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, της Λητώς Μησιακούλη, 25/5/2018]