ΑNT. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ (ΠΡ. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΕΩΛΟΓΩΝ): “ΘΑ ΣΕΒΟΜΟΥΝ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ κ. ΠΑΠΑΖΑΧΟΥ ΑΝ ΑΥΤΕΣ ΕΞΑΝΤΛΟΥΝΤΑΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΕΙΔΙΚΟΥΣ”

Ο Πρώην Πρόεδρος των Ελλήνων Γεωλόγων Άντώνης Αγγελόπουλος με γραπτή παρέμβαση του στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης και πιο συγκεκριμένα στο f/b καταθέτει την δίκη του άποψη απέναντι στις θέσεις που διατύπωσε πρόσφατα ο καθηγητής γεωφυσικής του ΑΠΘ Κώστας Παπαζάχος για τα φράγματα αποθέσεων που έχουν ήδη κατασκευαστεί και πρόκειται να κατασκευαστούν στο μεταλλευτικό πεδίο της ΒΑ Χαλκιδικής.

Φράγματα τα οποία ο καθηγητής γεωλογίας, ενώ δεν τα βρίσκει εξ ορισμού επικίνδυνα, θεωρεί παρ΄όλα αυτα ανεπαρκή τον σχεδιασμό τους!!!  

Ο κ. Αγγελόπουλος από την πλευρά του υποστηρίζει πως μια τέτοια άποψη, όπως αυτή του κ. Παπαζάχου θα ήταν επιστημονικά σεβαστή, αν οι πτυχές της εξαντλούνταν μπροστά σ΄ένα εξειδικευμένο κοινό (προφανώς γεωλόγων, μεταλλειολόγων μηχανικών) και όχι απλών ανθρώπων, που η άγνοια τους επί τέτοιων ζητημάτων δεν τους επιτρέπει να έχουν ή και να αρθρώσουν διαφορετική άποψη.

Επίσης, ο Πρώην Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Γεωλόγων τονίζει πως οι θέσεις Παπαζάχου θα ήταν ακόμη περισσότερο σεβαστές, αν είχε απαρνηθεί παντελώς τα αγαθά και τις υπηρεσίες που προσφέρει η αξιοποίηση των ορυκτών πόρων στην καθημερινότητα μας.

Πριν παραθέσουμε αυτούσιο το σχόλιο του κ. Αγγελόπουλου να υπενθυμίσουμεότι επί 10 συναπτά χρόνια ήταν συνυπεύθυνος της γεωεπιτήρησης των φραγμάτων της ΕΥΔΑΠ έχοντας και 3 σχετικές δημοσιεύσεις σε σχετικά συνέδρια, ενώ πριν από 5 μήνες είχε παρέμβει απέναντι στις αερολογίες που εξέφρασαν οι απόφοιτοι του τμήματος Γεωλογίας Πατρών σε σχέση με την επένδυση χαλκού – χρυσού στην Χαλκιδική.

“Καλά θα ήταν οι Καθηγητές που διδάσκουν τους νέους Γεωεπιστήμονες της Χώρας να επιδεικνύουν μεγαλύτερη σοβαρότητα & να μην δείχνουν επιστημονική μονομέρεια.

Θα σεβόμουν τις θέσεις του η κάθε άλλου Πανεπιστημιακού Δασκάλου όταν εξαντλούσε τα επιχειρήματα του μπροστά σε ειδικούς & ΒΕΒΑΙΑ ΑΝ ΕΧΕΙ ΑΠΑΡΝΗΘΕΊ ΤΑ ΑΓΑΘΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟΡΡΈΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΟΡΥΚΤΩΝ ΠΟΡΩΝ (ΑΔΡΑΝΩΝ , ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΏΝ, ΜΕΤΑΛΛΙΚΏΝ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΏΝ) ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΛΙΓΑ !!!”

[ΠΗΓΗ: http://politesaristoteli.blogspot.gr/, 4/5/2018]