Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Η ΝΔ ΘΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ

Τη δέσμευσή του ότι η Νέα Δημοκρατία θα διαμορφώσει εκείνο το περιβάλλον, που θα ανοίξει το δρόμο της προσέλκυσης επενδύσεων, επανέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ολοκληρώνοντας τον κύκλο της διήμερης περιοδείας του στα Δωδεκάνησα.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που συμμετείχε στον επίσημο εορτασμό για την Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου στην Ελλάδα, παρακολούθησε την παρέλαση και στη συνέχεια συνομίλησε με πολίτες,  επισκέφθηκε το χώρο του γκολφ στην Αφάντου, όπου ενώ είχε δρομολογηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας επένδυση ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ, αυτή βρίσκεται στον…αέρα.

“Η κυβέρνηση έχει αποδείξει επανειλημμένα ότι έχει μεγάλη αλλεργία, αν όχι δυσανεξία, σε οποιουδήποτε είδους επένδυση. Το απέδειξε και στην περίπτωση της Αφάντου, που με πρωτοβουλία του υπουργείου Πολιτισμού κηρύχθηκε αρχαιολογική ζώνη, την ίδια μέρα που ετοιμαζόταν η ολοκλήρωση της εκχώρησης της έκτασης στους δύο επενδυτές. Είναι ξεκάθαρο ότι, με αυτές τις λογικές, δεν μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά. Αν θέλουμε πραγματικά μεγάλες επενδύσεις στρατηγικού χαρακτήρα, που θα αναβαθμίσουν το τουριστικό προϊόν της περιοχής και της επικράτειας συνολικά, θα πρέπει οι κανονισμοί να είναι ξεκάθαροι και να μην αλλάζουν. Δεσμευόμαστε ότι την επόμενη μέρα που θα γίνουμε κυβέρνηση, θα επανέλθει η κανονικότητα στον τρόπο υλοποίησης τέτοιου είδους επενδύσεων. Και δεν πρόκειται να ανεχτούμε εκ των υστέρων παρεμβάσεις από καμία υπηρεσία, οι οποίες τελικά έχουν ως μόνο γνώμονα να μην προχωρήσουν αυτές οι επενδύσεις”, τόνισε, στη δήλωσή του, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

 

[ΠΗΓΗ: http://www.capital.gr/, 7/3/2018]