ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΔΕΛΦΩΝ: ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ

Έτος – ορόσημο για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις το 2018 και το Οικονομικό Φόρουμ Δελφών ανοίγει φέτος τη θεματική ενότητα των επενδύσεων, με τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα Geoffrey R. Pyatt σε μία εφ’ όλης της ύλης συζήτηση.

Την ίδια στιγμή, οι προϋποθέσεις για βιώσιμη ανάπτυξη, οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που θα αυξήσουν την ανταγωνιστικότητα της χώρας, αλλά και η άντληση επενδυτικών κεφαλαίων ως μοχλός ενίσχυσης της εθνικής οικονομίας, θα αποτελέσουν το επίκεντρο του πάνελ με κύριους ομιλητές τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρη Παπαδημητρίου, τον CEO της τράπεζας Eurobank Φωκίων Καραβία και τον εταίρο (Partner) της Milbank – Tweed – Hudley & McCloy, Απόστολο Γκουτζίνη. Στη συζήτηση συμμετέχουν εξέχουσες προσωπικότητες από διεθνείς εταιρίες, όπως Manulife Investments, TheCityUK, Aviv Venture Capital και Greenmantle.

Πώς όμως η Ελλάδα μπορεί να επαναπροσδιορίσει τη θέση της στον χάρτη των επενδύσεων; Οι στρατηγικοί σύμμαχοι, οι ευκαιρίες και οι προκλήσεις για τις διεθνείς κεφαλαιαγορές και τις ελληνικές επιχειρήσεις θα αναλυθούν σε δεύτερο πάνελ, με την παρουσία της Διευθύντριας της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) για την Ελλάδα και την Κύπρο Sabina Dziurman, παρουσία εκπροσώπων από την CVC Capital Partners, την επενδυτική τράπεζα Alantra και την Oaktree Capital Management LLP.

Τη σκυτάλη θα δώσουν στον πρόεδρο του Χρηματιστηρίου Αθηνών, Σωκράτη Λαζαρίδη για μία συνολική ματιά στους δείκτες ευημερίας και ανάπτυξης του διεθνούς και εγχώριου επιχειρείν.

Το Οικονομικό Φόρουμ Δελφών διοργανώνεται για τρίτη συνεχή χρονιά, υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, με περίπου 300 καταξιωμένους ομιλητές και εξέχουσες προσωπικότητες από το διεθνή πολιτικό, επιχειρηματικό και ακαδημαϊκό κόσμο. Στην 4ήμερη εκδήλωση θα συζητηθούν πάνω από 50 θέματα καίριας σημασίας, με στόχο τη χάραξη μακροπρόθεσμης στρατηγικής της χώρας και τη διαμόρφωση μιας βιώσιμης και κοινωνικά δίκαιης ανάπτυξης.

Για το πλήρες πρόγραμμα και τους ομιλητές, καθώς και για πληροφορίες σχετικά με την συμμετοχή στο Delphi Economic Forum επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.delphiforum.grή τη σελίδα στο FB https://www.facebook.com/delphiforum.

 

[ΠΗΓΗ: http://www.capital.gr, 15/2/2018]