ΠΙΡΤΣΙΟΛΑΣ «ΣΤΙΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ»

Στην συνέντευξή του στην Κυριακάτικη REAL NEWS και στον Βασίλη Σκουρή ο Στέργιος Πιτσιόρλας αποστέλλει πολλαπλό μήνυμα για τις επενδύσεις σε Ελληνικό και Σκουριές. «Η κυβέρνηση δρομολογεί για πρώτη φορά μια διαδικασία για την οριστική λύση του προβλήματος», δηλώνει για Σκουριές.

Δημοσιογράφος: Η επένδυση στο Ελληνικό, εξακολουθεί να είναι κολλημένη και ο επενδυτής κρούει τον κώδωνα του κινδύνου. Τι πρέπει να γίνει;

Πιρτσιόλας: Η επένδυση στο Ελληνικό προχωράει. Έχει, όμως, μεγάλη αξία να παρακολουθήσουμε τι ακριβώς γίνεται το τελευταίο διάστημα, γιατί θα βγάλουμε πολύ χρήσιμα συμπεράσματα. Η κυβέρνηση προωθείτο έργο βήμα-βήμα, διαμορφώνοντας ευρύτερες συναινέσεις και αντιμετωπίζοντας προβλήματα από δύο κατευθύνσεις ταυτόχρονα. Από την πλευρά του κρατικού μηχανισμού, που επηρεάζεται από τις παλαιότερες καχυποψίες και αντιπαλότητες προς το έργο. Και από την πλευρά των επενδυτών, που αντιμετωπίζουν με υπερβολική καχυποψία την κυβέρνηση, εγκλωβισμένοι σε μια προηγούμενη αντίληψη για τις σχέσεις επενδυτών- κυβέρνησης. Θεωρώ ότι πρέπει όλοι να κάνουμε ένα βήμα μπροστά και όλα θα προχωρήσουν. Έχουμε να υλοποιήσουμε ένα τεράστιο έργο και πρέπει να το κάνουμε με τρόπο που θα αλλάξει την εικόνα της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο. Προωθούμε τις επενδύσεις σεβόμαστε τους κανόνες και τις διαδικασίες και στη βάση αυτή, του σεβασμού, δημόσιος και ιδιωτικός τομέας συνεργάζονται αρμονικά και παραγωγικά.

Δημοσιογράφος: Ναι, αλλά πρόβλημα υπάρχει εκ νέου και με τις Σκουριές. Πού καθυστερεί; Μήπως τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ είναι «αλλεργικός στις επενδύσεις», όπως σας κατηγορεί και η Ν.Δ.;

Πιρτσιόλας: Ισχύουν τα ίδια ακριβώς. Η κυβέρνηση δρομολογεί για πρώτη φορά μια διαδικασία για την οριστική λύση του προβλήματος. Η επενδύτρια εταιρεία δεν μπορεί να δείξει υπομονή ορισμένων μηνών και προβαίνει σε κινήσεις πίεσης που κανένα νόημα δεν έχουν. Η δε Ν.Δ., στην προσπάθειά της να στήσει ένα σενάριο «ο ΣΥΡΙΖΑ αλλεργικός στις επενδύσεις», εκτίθεται ανεπανόρθωτα, υιοθετώντας ακραίες συμπεριφορές. Κι αυτό όταν η ίδια ως κυβέρνηση παλαιότερα είχε την ευθύνη για το γεγονός ότι πάρα πολλά θέματα κακοφόρμισαν επί των ημερών της και έως τώρα.