«ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΙ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ELDORADO ΚΑΙ LAMDA DEVELOPMENT!

Ο κος Τζανακόπουλος καταφεύγει στα «σενάρια συνομωσίας»

Με τίτλο «Τα τελεσίγραφα επεστράφησαν», η «Εφημερίδα των Συντακτών» φιλοξενεί σε σημερινό άρθρο της δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου κου Τζανακόπουλου, σύμφωνα με τις οποίες τόσο η Eldorado Gold όσο και η Lamda Development «θέτουν τελεσίγραφα» και «εκβιάζουν» την κυβέρνηση! Η συγκεκριμένη τοποθέτηση επαληθεύει το κοινό αίσθημα πως η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υποχωρήσει από τις θέσεις της και συνεχίζει το δικό της αφήγημα όσον αφορά τις επενδύσεις.

Κάθε φορά που η κυβέρνηση τα βρίσκει σκούρα, καταφεύγει στα σενάρια και τις θεωρίες συνομωσίας.. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις κατά τις οποίες το Μέγαρο Μαξίμου έχει υπονοήσει ότι… όλο το σύστημα υπονομεύει την κυβέρνηση, με τελικό στόχο, φυσικά, να απεκδυθεί κάθε ευθύνης για κάθε αποτυχία ή δυσκολία. Η πιο πρόσφατη θεωρία συνωμοσίας, λοιπόν, αφορά στο θέμα των επενδύσεων, με την κυβέρνηση να υπονοεί ότι οι δύο εταιρείες που έχουν αναλάβει τις σημαντικότερες επενδύσει των τελευταίων ετών (δηλαδή την εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές και τη μεταμόρφωση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού) παίζουν… πολιτικό παιχνίδι!!

«Δεν θέλω να υπονοήσω κάτι. Ωστόσο, για σκεφτείτε κάτι. Και την προηγούμενη φορά, όταν είχαμε ζήσει παρόμοια περιστατικά, οι ανακοινώσει της Eldorado και το ζήτημα του Ελληνικού προέκυψαν μαζί. Λέτε να είναι και αυτό σύμπτωση;» , διερωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Epsilon, υπονοώντας ότι υπάρχει κάποιος… συντονισμός!

Το ενδεχόμενο να είναι απλώς η κυβέρνηση ανεπαρκής και να μην μπορεί ή να μην θέλει (ή και τα δύο…) να προσελκύσει επενδύσεις, ακούγεται, πάντως, ως απλούστερη και κατά πολύ λογικότερη εκδοχή…

Διαβάστε τις δηλώσεις Τζανακόπουλου από την «Εφημερίδα των Συντακτών»:

«Σκληρά μηνύματα στη Lamda Development και την Eldorado Gold έστειλε ο Δημήτρης Τζα νακόπουλος το Σάββατο, ενώ σχολιάζοντας τα για ακόμα μία φορά ταυτόχρονα τελεσίγραφά τους προς την κυβέρνηση είπε πως είναι “σαν να ζούμε τη Μέρα της Μαρμότας”. Λέτε να είναι και αυτό σύμπτωση Μπορεί να είναι. Δεν το ξέρω. Δεν υπονοώ κάτι , είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Αναφερόμενος στην Eldorado ο Δημήτρης Τζανακόπουλος επισήμανε ότι “καλό είναι να περιμένει τη διαιτησία και τα αποτελέσματά της και να σταματήσει τους εκβιασμούς. Αυτή η χώρα έχει νόμους, έχει κανόνες, έχει διαδικασίες –και αυτές θα τηρηθούν– όσο και αν αυτό μπορεί να μην αρέσει στην Eldorado”.

Όσον αφορά δε το Ελληνικό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε μεν ότι “από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης έχουν τηρηθεί όλες οι συμβατικές υποχρεώσεις, τις οποίες συνυπέγραψε και η Lamda Development όταν συμφωνήθηκε η σύμβαση με το ελληνικό Δημόσιο” και ότι “η κήρυξη του αρχαιολογικού χώρου, η οποία δεν συνεπάγεται καν περιορισμό δόμησης, ήταν μόλις 300 στρέμματα”.

Κάλεσε την εταιρεία “να σταματήσει την πολιτικολογία, να εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα και να προχωρήσει μαζί με το ελληνικό Δημόσιο σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για την ολοκλήρωση της επένδυσης”. “Αν η Lamda Development Θέλει να συνεχίσει να παίζει πολιτικά παιχνίδια, μπορεί να το κάνει και κρίνεται με τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί και για τον τρόπο με τον οποίο αντιδρά” κατέληξε χαρακτηριστικά».

 

[ΠΗΓΗ: Η Εφημερίδα των Συντακτών, του Νίκου Σβέρκου, και Star Press, 13/11/2017]