ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΑΘΑΚΗ

Ο Γιώργος Σταθάκης σε συνέντευξη του στην Κυριακάτικη Realnews και εκφράζει την αισιοδοξία του ότι, από τη στιγμή που την ίδια βούληση εκφράζουν και οι θεσμοί, η διαπραγμάτευση θα ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους. Ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος ρωτήθηκε πολλά, και φυσικα΄για τις επενδύσεις και την Eldorado. Η σχετική ερώτηση του δημοσιογράφου διατυπώθηκε ως εξής:

Δημοσιογράφος: «Η αντιπολίτευση, πρωτίστως η αξιωματική, σας κατηγορεί άτι δεν μπορείτε να προωθήσετε τις επενδύσεις. Και ότι όλα τα μέτωπα, όπως δείχνει το Ελληνικό, η Eldorado και η Blackrock, το αποδεικνύουν. Ορισμένοι, μάλιστα, σας κατηγορούν και προσωπικά για κάποιες απά τις καθυστερήσεις…».

Στην απάντησή του ο υπουργός απέφυγε επιμελώς να αναφερθεί σε Eldorado, Σκουριές, ή διαιτησία. Αρκέστηκε σε έναν αδιόρατο υπαινιγμό με στόχο την αξιωματική αντιπολίτευση:

Σταθάκης: «Θεωρούμε, επίσης βασικό παράγοντα προσέλκυσης επενδύσεων τη θωράκιση της ασφάλειας δικαίου, να γνωρίζουν δηλαδή οι επενδυτές με σαφήνεια τους κανόνες που ισχύουν. Σε αυτή την κατεύθυνση κινείται σειρά θεσμικών παρεμβάσεων της προηγούμενης διετίας από το σταθερό φορολογικό καθεστώς που προσφέρει η υπαγωγή στον νέο Αναπτυξιακό μέχρι τον νέο νόμο για τον Χωρικό Σχεδιασμό και τη διαμόρφωση Εθνικής Χωρικής Στρατηγικής. Αντίθετα, με τη στάση της η Νέα Δημοκρατία υπονομεύει την ασφάλεια δικαίου, σπεύδοντας να υιοθετήσει άκριτα οτιδήποτε εμφανίζεται να διεκδικεί ο κάθε επίδοξος επενδυτής. Με τον τρόπο αυτό τροφοδοτεί ελπίδες ότι το θεσμικό πλαίσιο ενδεχομένως να χαλαρώσει και οι νόμοι να εφαρμοστούν κατά το δοκούν, είτε επειδή η νυν κυβέρνηση θα υποκύψει σε εκβιασμούς είτε επειδή κάποια ημέρα η Ν.Δ. θα επιστρέψει στη διακυβέρνηση και θα ικανοποιήσει κάθε αίτημα».

Και βέβαια –υποθέτω κατόπιν συνεννόησης–, και ο δημοσιογράφος δεν επέμεινε στην επένδυση της Χαλκιδικής, ενώ ρώτησε για ΔΕΣΦΑ, ΔΕΗ, υδρογονάνθρακες, κ.λπ.

Εμφανέστατα ο κος Σταθάκης κρατά χαμηλό προφίλ στην υπόθεση της Χαλκιδικής, σε αντίθεση με τους τοπικούς «συριζο-οικολόγους» ταλιμπάν, οι οποίοι δεν διστάζουν να έρθουν σε σύγκρουση με τη γραμμή του κόμματος προκειμένου να προωθήσουν τα δικά του μικροκομματικά συμφέροντα.

Βλέπεις, με χαμηλό προφίλ η κα Ιγγλέζη δεν ξαναβλέπει βουλευτικό έδρανο, ούτε ο κος Ζουμπάς δημαρχιακό θώκο…