ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ (ΚΑΙ) ΦΕΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ MΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ

Συνεχίζοντας την επιτυχημένη παράδοση των τελευταίων οκτώ ετών του θεσμού του Ανοιχτού Κοινωνικού Διαλόγου, ο Τομέας Μεταλλουργίας της Μυτιληναίος πραγματοποίησε την τρίτη κατά σειρά θεματική διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους του με τίτλο «Μεταφράζοντας το επιχειρείν σε αξία για την κοινωνία».

Στο πρώτο μέρος του κοινωνικού διαλόγου δόθηκε έμφαση στη διάσταση της συμβολής της δραστηριότητας της Μυτιληναίος στην ελληνική οικονομία. Όπως ανέδειξε η μεθοδική ανάλυση, το συνολικό κοινωνικό προϊόν της Μυτιληναίος, για το 2016, ποσοτικοποιημένο, ανήλθε σε 602.000.000 ευρώ, ενώ δημιουργήθηκαν και 100 νέες θέσεις εργασίας.

Στο δεύτερο μέρος αναλύθηκαν οι βασικοί πυλώνες του κοινωνικού αποτυπώματος του Τομέα Μεταλλουργίας, του οποίου η αξία ανέρχεται σε 230.000.000 ευρώ, και περιλαμβάνουν την ενίσχυση της τοπικής απασχόλησης, τα εκπαιδευτικά προγράμματα ένταξης στην αγορά εργασίας, τους φόρους προς τις δημόσιες Αρχές κ.ά.

Σχόλιο μπλογκ: Έτσι ακριβώς λειτουργεί μια μεταλλουργία όταν το περιρρέον πλαίσιο είναι υγιές και η υπόθεση δεν έχει πέσει θέμα πολιτικής εκμετάλλευσης από κάθε λογής αριβίστες και τυχάρπαστους σωτήρες.

 

[ΠΗΓΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, 27/10/2017]