Ο Δ. ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΣΤΟ “ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ“

Στο περιθώριο του «Thessaloniki Summit 2017», ο Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικός Χρυσός κ. Δημήτρης Δημητριάδης παραχώρησε συνέντευξη στο «Ράδιο Θεσσαλονίκη» και στην δημοσιογράφο Ελένη Ποιμενίδου.

Ο κος Δημητριάδης αναφέρθηκε στις τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με την επένδυση της Ελληνικός Χρυσός και απάντησε σε ερωτήσεις της δημοσιογράφου:

Δημοσιογράφος: Στις 11 Σεπτεμβρίου η εταιρεία ανακοίνωσε την αναστολή των εργασιών της επένδυσής της στην Χαλκιδική, θέοντας κι ένα «τελεσίγραφο» στην κυβέρνηση. Στις 21 του ίδιου μήνα ανακοινώθηκε πως τελικά παραμένει στην επένδυση. Τι μεσολάβησε;

Δ. Δημητριάδης: Δεν ανακοινώθηκε αναστολή εργασιών, είπαμε πως θα επανεξετάσουμε τα επενδυτικά μας σχέδια στην Ελλάδα και δώσαμε μια προθεσμία μέχρι τις 21 του μηνός. Από την άλλη πλευρά ξεκίνησαν και δόθηκαν ορισμένες άδειες που εκκρεμούσαν στην Ολυμπιάδα, γεγονός το οποίο η εταιρεία το θεώρησε ως ένα θετικό σημάδι για την έναρξη ενός εποικοδομητικού διαλόγου με το Υπουργείο και γι’ αυτό ακριβώς ανέστειλε προσωρινά την απόφασή της.

Δημοσιογράφος: Πρακτικά, πέρα από τις άδειες που εκκρεμούσαν για την Ολυμπιάδα, όσον αφορά τις υπόλοιπες εκκρεμούσες άδειες για το σύνολο του έργου, σε τι φάση βρίσκεστε και πείτε μας αν έχει τεθεί κάποιο χρονικό περιθώριο εκ μέρους της εταιρείας προς την κυβέρνηση προκειμένου να διευθετηθεί το ζήτημα.

Δ. Δημητριάδης: Δεν έχει δοθεί η άδεια που έχουμε ζητήσει για την εγκατάσταση του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού στις Σκουριές. Είναι ένα κρίσιμο θέμα και περιμένουμε να δούμε τα θετικά σημάδια από την κυβέρνηση. Πιστεύουμε πως με την έναρξη της διαιτησίας και του εποικοδομητικού διαλόγου θα δοθεί λύση και σε αυτό το θέμα σύντομα.

Δημοσιογράφος: Κε Δημητριάδη, η επένδυση έχει προκαλέσει στο παρελθόν αντιδράσεις από μια μερίδα της τοπικής κοινωνίας, μάλιστα κάτοικοι της Ιερισσού έχουν καθίσει ή θα καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Τι θα θέλατε να πείτε σε όλους αυτούς;

Δ. Δημητριάδης: Έχω να πω τα εξής: Έγιναν ακρότητες, αλλά η εταιρεία δεν έχει κυνηγήσει κανένας, όλα αυτά έγιναν αυτεπάγγελτα. Θέλουμε να επέλθει ομόνοια στην περιοχή για να μπορέσει να ευοδωθεί η επένδυση.

Δημοσιογράφος: Αν η επένδυση εξελισσόταν ομαλά σε τι φάση θα βρισκόταν το έργο και πως θα μεταφραζόταν αυτό για την εταιρεία, την τοπική κοινωνία και την ελληνική οικονομία γενικά;

Δ. Δημητριάδης: Αυτή τη στιγμή αν όλα είχαν εξελιχθεί ομαλά θα έπρεπε το εργοστάσιο των Σκουριών να βρισκόταν σε πλήρη παραγωγή, να είχε ξεκινήσει η κατασκευή του νέου εργοστασίου εμπλουτισμού στο Μάντεμ Λάκκο, και συγχρόνως έπρεπε να μπαίνουν τα θεμέλια για την μεταλλουργία.

Δημοσιογράφος: Και σε τι φάση βρίσκεται το έργο τώρα;

Δ. Δημητριάδης: Δεν έχουμε τελειώσει ακόμη ούτε το έργο των Σκουριών. Θέλουμε ακομη δύο χρόνια για να το τελειώσουμε. Δυστυχώς…

Δημοσιογράφος: Ο χρονικός ορίζοντας μετατίθεται δηλαδή για ποια χρονιά;

Δ. Δημητριάδης: Για το 2021-2022, αν όλα πάνε καλά….

Δείτε εδώ την συνέντευξη.