ΘΑ ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

«Έχουμε πάρει τις αποφάσεις μας να κινηθούμε δυναμικά τις επόμενες ώρες και ήμερες και προς την κυβέρνηση και προς την εταιρεία γιατί διεκδικούμε το αυτονόητο, την δουλειά μας, την επιβίωση μας για να ζήσουμε εμείς και οι οικογένειες μας» είπε στον Alpha 96.5 ο πρόεδρος του σωματείου εργαζόμενων μεταλλείων Κασσάνδρας Χρήστος Ζαφειρούδας.

«Η θέση μας είναι ξεκάθαρη. Το παιχνίδι είναι πολιτικό. Πάνε να μας βάλουν στο κάδρο ότι κάνουμε αντιπολίτευση με την ΝΔ για να ρίξουμε την κυβέρνηση» εξηγεί στην συνέχεια ο ίδιος συμπληρώνοντας πως «από την κυβέρνηση κανείς δεν μιλάει για το τι θα γίνει με τους εργαζόμενους. Από που θα αποζημιωθούμε; Από την εταιρεία; Άρα δεν θα πάρουμε τίποτα. Ή να παίρνουμε τα 380 ευρώ από τον ΟΑΕΔ; Τις δουλειές μας θέλουμε» δηλώνει ο κος Ζαφειρούδας.

«Η εταιρεία δεν τόλμησε να εκβιάσει και οι άδειες αυτές θα έπρεπε να έχουν βγει εδώ και έναν χρόνο. Δεν τις εκδίδει εδώ και ένα χρόνο τις άδειες. Έχουν υπογραφεί οι άδειες από όλους τους υπηρεσιακούς παράγοντες και είναι πάνω στο γραφείο του υπουργού και δεν τις εκδίδει ο υπουργός. Άρα που εκβιάζετα;»ι διερωτήθηκε ο ίδιος.

«Στην παρούσα φάση βλέπουμε την κυβέρνηση να είναι εχθρική απέναντι μας και απέναντι τις επενδύσεις» υποστηρίζει ο κος Ζαφειρούδας τονίζοντας πως «κανείς δεν μπορεί να λέει ότι μας έχει υποχείρια ή δεκανίκια η εταιρεία και μας χρησιμοποιεί».

[ΠΗΓΗ: ΓΕΝΙΚΗ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΩΝ, 13/09/2017]