ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΥΡΙΟ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Μήνυμα Μητσοτάκη για ανάπτυξη και επενδύσεις στη ΔΕΘ – Συνάντηση με εργαζομένους της «Ελληνικός Χρυσός».

Στη Θεσσαλονίκη θα βρεθεί αύριο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος θα έχει επαφές με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων της πόλης και της Βορείου Ελλάδος ενόψει της παρουσίας του στη ΔΕΘ στις 16 και 17 Σεπτεμβρίου.

Ο πρόεδρος της ΝΔ από νωρίς αύριο το πρωί θα έχει στη Μονή Λαζαριστών διαδοχικές επαφές με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων, επιστημονικών ενώσεων και συλλόγων, και της ακαδημαϊκής κοινότητας της Θεσσαλονίκης, ώστε να ακούσει τα αιτήματα και τις προτάσεις τους. Τα θέματα της ανάπτυξης θα αποτελέσουν κορωνίδα της στρατηγικής της ΝΔ το επόμενο διάστημα όπως και βασικό μέρος της ομιλίας του στη ΔΕΘ, καθώς και αυτά της προσέλκυσης επενδύσεων, ένα πεδίο στο οποίο τις προηγούμενες ημέρες η αξιωματική αντιπολίτευση εστίασε την κριτική της προς την κυβέρνηση. Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Μητσοτάκης, θέλοντας να στείλει μήνυμα στήριξης των επενδύσεων στη χώρα μας, στην αυριανή του παρουσία στη Θεσσαλονίκη θα συναντηθεί με τους εργαζομένους στην «Ελληνικός Χρυσός». Άλλωστε, με αφορμή τη συγκεκριμένη επένδυση, στη ΝΔ λένε πως η κυβέρνηση είναι εχθρός και όχι σύμμαχος της ιδιωτικής παραγωγικότητας. «Επενδύσεις και Τσίπρας δεν είναι λέξεις συμβατές» λένε στη ΝΔ και τονίζουν πως «προτρέπουμε τον κ. Τσίπρα, πηγαίνοντας στη Θεσσαλονίκη, να περάσει και από τις Σκουριές, και να εξηγήσει στους εργαζόμενους την πολιτική του».

Ο πρόεδρος της ΝΔ με τον ίδιο στόχο, αυτόν της ετοιμασίας της παρουσίας του στη ΔΕΘ, συναντήθηκε επίσης με όλους τους βουλευτές του κόμματός του από τη Βόρεια Ελλάδα αλλά και με εκπροσώπους κοινωνικών εταίρων (ΓΣΕΕ, Σ.Ε.Β., ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕ και ΣΕΓΕ). Σε αυτήν ο πρόεδρος της ΝΔ παρουσίασε 8 μεταρρυθμίσεις που θα προωθήσει για τη δημιουργία ευνοϊκού κλίματος για την προσέλκυση επενδύσεων

  1. Μείωση του φορολογικού κόστους και του κόστους εισφορών που επιβαρύνει την εργασία. Για να αποκτήσει επαρκές κίνητρο η επιχειρηματικότητα και η εργασία στη χώρα, και να μικρύνουμε το καταστροφικό χάσμα, σε φόρους και εισφορές, με τις ανταγωνιστικές γειτονικές μας χώρες.
  2. Μία συνολική φορολογική μεταρρύθμιση που θα διευκολύνει το επιχειρείν και θα προάγει τη διαφάνεια.
  3. Η βαθιά μετάλλαξη του κράτους ώστε να εξυπηρετεί τον πολίτη και να στηρίζει την επιχειρηματικότητα, με αλλαγή πρακτικής και νοοτροπίας στην αδειοδότηση έργων και δραστηριοτήτων.
  4. Η ριζική μεταρρύθμιση μηχανισμών διοίκησης, που αφορούν την απονομή της δικαιοσύνης και στην επίλυση διαφορών.
  5. Η βελτίωση του ρυθμιστικού περιβάλλοντος με εισαγωγή αρχών και πρακτικών καλής νομοθέτησης για τον περιορισμό διαφορών που προκύπτουν από την παρερμηνεία των κανονιστικών πράξεων της διοίκησης, μέσω της βελτίωσης της ποιότητας και σαφήνειας της νομοθεσίας.
  6. Η αξιοποίηση του Αναπτυξιακού Νόμου ως εργαλείο για την προώθηση της παραγωγικότητας, της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας.
  7. Η επιθετική προώθηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών.
  8. Η βελτίωση της στόχευσης και της αποτελεσματικότητας των φορολογικών ελέγχων.

[ΠΗΓΗ: http://www.apo.gr, του Βαγγέλη Πλάκα, 3/9/2017]