ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΑΘΑΚΗ ΚΑΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

Αμέσως μετά την συνάντηση που είχε ο Υπουργός ΠΕΝ κος Σταθάκης με την εξαμελή επιτροπή των εργαζομένων – μετά την επεισοδιακή επίσκεψη των μεταλλωρύχων στο ΥΠΕΝ, προέβη σε δηλώσεις.

Για ακόμη μια φορά διαβεβαίωσε πως μέχρι αύριο θα εκδοθούν και θα παραδοθούν οι τρεις εκκρεμούσες άδειες για την Ολυμπιάδα, και για μια ακόμη φορά δήλωσε πως το θέμα των Σκουριών θα πάει στην διαιτησία.

Επίσης ενημέρωσε πως η ολομέλεια του Νομικού Συμβουλίου του κράτους συνεδριάζει σήμερα ακριβώς για τον ορισμό του θέματος της διαιτησίας.

Η αντίδραση της εταιρείας ήταν άμεση με μια δήλωση ικανοποίησης για την εξέλιξη:

«Είμαστε ικανοποιημένοι από τις δηλώσεις του Υπουργού. Ωστόσο δεν έχουμε λάβει ακόμα τις άδειες στα χέρια μας. Αναμένουμε τις άδειες που εκκρεμούν τόσο για την Ολυμπιάδα όσο και για τις Σκουριές άμεσα».

Παρ’ όλα αυτά διαφαίνεται και από τις εκατέρωθεν ανακοινώσεις και δηλώσεις πως άδειες για τις Σκουριές δεν πρόκειται να εκδοθούν , αφού το ΥΠΕΝ επιμένει να παραπέμψει την υπόθεση στην διαιτησία.

Αναμένεται η συνέχεια με την έκδοση των αδειών (στις οποίες δεν θα περιλαμβάνονται οι Σκουριές), με την ανακοίνωση των όρων και της διαδικασίας της διαιτησίας, και με την αντίδραση της εταιρείας.