ΤΣΙΠΡΑΣ: ΣΕ “ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ” ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ…ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΘΕΤΟ ΘΕΜΑ

Στο υπουργείο Περιβάλλοντος βρέθηκε σήμερα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, συνεχίζοντας τις επισκέψεις στα υπουργεία. Αναφερόμενος στη γεωπολιτική θέση της χώρας τόνισε πως «η ενέργεια είναι η αιχμή του δόρατος της αναπτυξιακής πολιτικής»

Επίσης, σε σχέση με τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ), δήλωσε είναι σε εξέλιξη επενδύσεις 1 δισ. ευρώ σε αιολικά πάρκα.

Σε θέματα περιβάλλοντος, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στα μέτρα που η Ελλάδα λαμβάνει στο πλαίσιο της Συμφωνίας για το Κλίμα που ελήφθη στο Παρίσι.

Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην κατάρτιση των δασικών χαρτών, και δήλωσε πως έως το τέλος του 2020 θα έχουν ολοκληρωθεί δασολόγιο και Κτηματολόγιο, ώστε οι πολίτες να μπορούν να γνωρίζουν τους όρους και τους κανόνες για τη δόμηση και την εκμετάλλευση. Μάλιστα, προανήγγειλε Ενιαίο Φορέα Κτηματογράφησης, στον οποίο θα ενταχθούν Υποθηκοφυλακεία και Κτηματολογικά Γραφεία.

Ερωτηθείς για το θέμα της επένδυσης στην ΒΑ Χαλκιδική, ο κος Τσίπρας δήλωσε πως «όσον αφορά την Ελληνικός Χρυσός το θέμα είναι σύνθετο και βρισκόμαστε σε διαπραγμάτευση». Δήλωσε επίσης πως «οφείλουμε να σεβαστούμε και το αίτημα των κινημάτων των κατοίκων. Αναμένουμε την απόφαση της διαιτησίας».

Ο κ. Τσίπρας θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη για να μιλήσει στην ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ). Οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης του ΣΒΒΕ διεξάγονται στο ξενοδοχείο Hyatt Regency και η η ομιλία του πρωθυπουργού θα γίνει στις 8 το βράδυ.

[ΠΗΓΗ: in.gr, 24/5/2017]