ΤΟ INTERCONTINENTAL SHIMAO QUARRY HOTEL ΕΤΟΙΜΟ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ 2017

1 (1)Η Κίνα κατέχει αναμφίβολα το προβάδισμα στον κατασκευαστικού τομέα, κατασκευάζοντας ουρανοξύστες, σπίτια, ακόμα και ολόκληρες πόλεις με ταχύτητα που εντυπωσιάζει όλη την υφήλιο. Όπως φαίνεται οι Κινέζοι γίνονται ολοένα και πιο εφευρετικοί στον τομέα αυτό, κατασκευάζοντας τώρα ένα υπερπολυτελές ξενοδοχείο μέσα σε εγκαταλελειμμένο λατομείο, που βρίσκεται στην περιοχή Songjiang, 30 χλμ έξω από τη Σαγκάη.

Για το ξενοδοχείο InterContinental Shimao στο βουνό Tianmenshan έχουμε ξαναγράψει. Οι εργασίες για την ανέγερση του έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί και το ξενοδοχείο αναμένεται να λειτουργήσει σύντομα εντός του 2017. Πρόκειται για ένα θέρετρο πολυτελείας, που κατασκευάζεται στην Κίνα, σε βάθος 100 μέτρων, στην πλευρά ενός εγκαταλελειμμένου λατομείου στους πρόποδες του βουνού Tianmenshan. Η ιδιαιτερότητα του συγκεκριμένου εγχειρήματος έγκειται στο γεγονός ότι πρόκειται ουσιαστικά για την κατασκευή ενός υπόγειου ουρανοξύστη, καθώς το ξενοδοχείο θα έχει τρία επίπεδα πάνω από το έδαφος και 16 υπόγεια!4

Το συγκρότημα των 500 και πλέον εκατομμυρίων ευρώ σχεδίασε η βρετανική εταιρεία Atkins και διαθέτει 380 δωμάτια σε 19 ορόφους, απευθυνόμενο στην κινεζική ελίτ.

Μόνο δύο από τους ορόφους θα είναι πάνω από το υψόμετρο της επιφάνειας της γης, οι υπόλοιποι 17 θα είναι κάτω από αυτήν ενώ οι δύο τελευταίοι θα είναι κάτω από το νερό και θα διαθέτουν ενυδρείο, εστιατόριο και χώρους φιλοξενίας. Το ξενοδοχείο θα έχει επίσης πισίνα και χώρο άσκησης, πολλά εστιατόρια και συνεδριακούς χώρους.

Για την λειτουργία του το ξενοδοχείο θα βασίζεται σε ενέργεια που θα προέρχεται από το ίδιο το περιβάλλον, χωρίς να το επιβαρύνει, αξιοποιώντας τη γεωθερμική ενέργεια της περιοχής αλλά και ενέργεια που θα παράγεται από φωτοβολταϊκά ηλιακά πάνελ.

[ΠΗΓΗ: http://elladitsamas.blogspot.gr/, 13/02/2017]