ΠΑΓΩΣΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Ο ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗΣ ΤΗΣ ΕΔΕΣΣΑΣ

visitmakedonia-visitedessa-waterfalls-5-700Σε κλοιό παγετού παραμένει η βόρεια Ελλάδα. Χθες εξεδόθη σχετική ανακοίνωση από την Τροχαία για απαγόρευση της κυκλοφορίας, λόγω του παγετού, των οχημάτων άνω των 3,5 τόνων σε συγκεκριμένα σημεία του αυτοκινητοδρόμου Πατρών Αθηνών Θεσσαλονίκης Ευζώνων.

Συγκεκριμένα, μέχρι σήμερα στις 9 το πρωί απαγορεύεται προσωρινά η κυκλοφορία στη νέα εθνική οδό Αθηνών Θεσσαλονίκης από το 474ο χιλιόμετρο (κόμβος Κλειδίου) έως το 393,3ο χιλιόμετρο (προ διοδίων Πυργετού Λαρίσης) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στην είσοδο από την Εγνατία Οδό στην ΠΑΘΕ στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα μέσω κόμβου Κλειδί ου και στην παλαιά εθνική οδό Βέροιας – Κοζάνης μέσω Καστανιάς) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Χθες, εξάλλου, τα δικαστήρια στη Θεσσαλονίκη και στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης δεν λειτούργησαν, ενώ σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι τα ακροατήρια στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης σήμερα θα ξεκινήσουν στις 10.30 το πρωί.

Η Πυροσβεστική

Η πυκνή χιονόπτωση και οι χαμηλές θερμοκρασίες συνεχίστηκαν και χθες στη βόρεια Ελλάδα. Το θερμόμετρο έδειχνε -14 βαθμούς το πρωί στη Φλώρινα, -17 στο Νευροκόπι Δράμας και -11 στην Καστοριά. Από τη βαρυχειμωνιά «πάγωσε» ακόμα και ο καταρράκτης σήμα κατατεθέν της Έδεσσας. Στη Χαλκιδική χρειάστηκε η επιχείρηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για τον απεγκλωβισμό κτηνοτρόφων στο όρος Δραγουντέλι του Νέου Μαρμαρά.

Ανύπαρκτο χαρακτήρισε τον κρατικό μηχανισμό ο διευθυντής επιχειρήσεων της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Αλέξης Λιάμος, εκτιμώντας ότι δεν ανταποκρίθηκε στις αυξημένες ανάγκες που προέκυψαν από τον παγετό και τη χιονόπτωση. «Προσπαθήσαμε να έρθουμε σε επαφή με τους αρμόδιους από ας προηγούμενες μέρες, προκειμένου να δηλώσουμε την ετοιμότητά μας, αλλά δεν καταφέραμε να βρούμε κανέναν» ανέφερε χαρακτηριστικά σε δήλωση του.

[ΠΗΓΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, 12/01/2017]