ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΠΡΩΤΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΩΝ*

tramp-orkomosi-960x460*Πρωτότυπη μετάφραση στην ελληνική γλώσσα από την ομάδα του politically.gr απευθείας από τη βιντεοσκοπημένη ομιλία του προέδρου Τραμπ

Αρχιδικαστή Ρόμπερτς, Πρόεδρε Κάρτερ, Κλίντον, Μπους, Ομπάμα, συνάδελφοι Αμερικανοί και λαοί του κόσμου: Σας ευχαριστώ!

Εμείς οι πολίτες της Αμερικής ενωνόμαστε σε μία εθνική προσπάθεια να ξανακτίσουμε τη χώρα μας και να ζωντανέψουμε την υπόσχεση της για όλο το λαό της.

Μαζί θα καθορίσουμε την πορεία της Αμερικής και του κόσμου για πολλά, πολλά χρόνια

Θα αντιμετωπίσουμε δυσκολίες και προκλήσεις αλλά θα ολοκληρώσουμε το έργο μας.

Κάθε τέσσερα χρόνια μαζευόμαστε σε αυτά τα σκαλιά για να διεξάγουμε την οργανωμένη και ειρηνική μεταβίβαση της εξουσίας και είμαστε ευγνώμονες στον πρόεδρο Ομπάμα και στην πρώτη κυρία Μ. Ομπάμα για τη συνδρομή τους σε αυτό. Υπήρξαν θαυμάσιοι.

Η σημερινή τελετή όμως έχει ένα ειδικό νόημα. Γιατί σήμερα δεν μεταβιβάζουμε απλά την εξουσία από τη μία διοίκηση στην άλλη, ή από το ένα κόμμα στο άλλο, αλλά μεταβιβάζουμε εξουσία από την Ουάσιγκτον και τη δίνουμε πίσω σε εσάς, στον λαό!

Η Ουάσιγκτον πρόκοψε αλλά ο λαός δεν μοιράστηκε τον πλούτο της.

Οι πολιτικοί πλούτισαν αλλά οι θέσεις εργασίες έφυγαν και τα εργοστάσια έκλεισαν.

Οι νίκες τους δεν ήταν νίκες σας. Οι θρίαμβοι τους δεν ήταν θρίαμβοι σας. Όταν αυτοί πανηγύριζαν στην πρωτεύουσα, οι οικογένειες που πάσχισαν σε όλη τη χώρα δεν είχα λόγο να γιορτάζουν.

Αυτή η κατάσταση αλλάζει εδώ και τώρα, γιατί αυτή η ώρα είναι η δική σας ώρα. Σας ανήκει. Ανήκει σε όλους που συγκεντρώθηκαν εδώ σήμερα και σε αυτούς που παρακολουθούν σε όλη την Αμερική.

Αυτή είναι η ημέρα σας, αυτή είναι η γιορτή σας. Αυτές είναι οι ΗΠΑ, η χώρα σας.

Αυτό που μετράει δεν είναι ποιο κόμμα ελέγχει την κυβέρνηση, αλλά αν ο λαός ελέγχει την κυβέρνηση. Η 20η Ιανουαρίου 2017 θα μείνει στη μνήμη μας ως η ημέρα που ο λαός έγινε πάλι κυρίαρχος σε αυτό το έθνος. Όλοι σας ακούν τώρα.

Γίνατε μέρος ενός ιστορικού κινήματος, όμοιο του οποίου ο κόσμος δεν έχει δει πριν. Στην καρδιά αυτού του κινήματος είναι μία κρίσιμη ετυμηγορία:

Ότι ένα έθνος υπάρχει για να υπηρετεί τους πολίτες του!

Οι Αμερικανοί θέλουν καλά σχολεία για τα παιδιά τους, ασφαλείς γειτονίες για τις οικογένειες τους και καλές δουλείες για αυτούς.

Αυτές είναι οι δίκαιες και λογικές απαιτήσεις ενός δίκαιο λαού.

Αλλά για τόσους πολλούς από τους πολίτες μας, υπάρχει μία διαφορετική πραγματικότητα: Μητέρες και παιδιά παγιδευμένα στη φτώχια στα αστικά κέντρα, σκουριασμένα εργοστάσια σκορπισμένα σαν ταφόπλακες πάνω στη χώρα, ένα εκπαιδευτικό σύστημα πλημμυρισμένο στο χρήμα που αφήνει τους φοιτητές μας χωρίς γνώση, το έγκλημα και οι συμμορίες και τα ναρκωτικά που πήραν τόσες ζωές και έκλεψαν τόση ελπίδα από τη χώρα μας.

Είμαστε ένα έθνος και ο πόνος τους είναι πόνος μας Τα όνειρα τους είναι όνειρα μας. Η επιτυχία τους θα είναι επιτυχία μας. Μοιραζόμαστε μία καρδιά, ένα σπίτι και μία ένδοξη μοίρα.

Ο όρκος που έδωσα σήμερα είναι όρκος υποταγής σε όλους τους Αμερικανούς.

Για πολλές δεκαετίες κάναμε πλούσια την ξένη βιομηχανία εις βάρος της Αμερικανικής.

Ενισχύσαμε τους στρατούς άλλων χωρών ενώ επιτρέψαμε την εξάντληση του δικού μας.

Υπερασπιστήκαμε τα σύνορα άλλων εθνών ενώ αρνηθήκαμε να υπερασπιστούμε τα δικά μας.

Ξοδέψαμε τρισεκατομμύρια δολάρια στο εξωτερικό ενώ οι υποδομές της Αμερικής ξέπεσαν σε παρακμή.

Κάναμε όλες χώρες πλούσιες ενώ ο πλούτος, η ισχύς και η αυτοπεποίθηση της χώρας μας σκόρπισε.

Ένα, ένα τα εργοστάσια άφησαν τη γη μας χωρίς ούτε μία σκέψη για τα εκατομμύρια των Αμερικανών εργατών που έμειναν πίσω.

Ο πλούτος της μεσαίας μας τάξης αποσχίστηκε και διανεμήθηκε σε όλο τον πλανήτη.

Αλλά αυτό είναι το παρελθόν. Και τώρα ατενίζουμε μόνο στο μέλλον.

Μαζευτήκαμε σήμερα εδώ για να εκδώσουμε ένα νέο διάταγμα που θα ακουστεί σε κάθε πόλη, σε κάθε ξένη πρωτεύουσα και σε κάθε κέντρο εξουσίας.

Από σήμερα ένα νέο όραμα διαφεντεύει τη γη μας.

Από σήμερα θα είναι πρώτα η Αμερική,

Κάθε απόφαση για εμπόριο, φορολογία, μετανάστευση, διεθνή θέματα θα λαμβάνεται για να ωφελήσει τους Αμερικανούς εργάτες και τις Αμερικανικές οικογένειες.

Οφείλουμε να προστατέψουμε τα σύνορά μας από τις χώρες που κατασκευάζουν τα προϊόντα μας, κλέβουν τις εταιρείες μας και καταστρέφουν τις δουλειές μας. Ο προστατευτισμός θα οδηγήσει σε μεγάλη ευημερία και ισχύ.

Θα πολεμήσω για εσάς με κάθε ανάσα και ποτέ μα ποτέ δεν θα σας απογοητεύσω.

Η Αμερική θα αρχίσει να κερδίζει ξανά, να κερδίσει όπως ποτέ πριν.

Θα φέρουμε πίσω τις δουλειές. Θα επαναφέρουμε τα σύνορά μας Θα φέρουμε πίσω τον πλούτο μας. Και θα πάρουμε πίσω τα όνειρά μας.

Θα φτιάξουμε νέους δρόμους και λεωφόρους, γέφυρες, αεροδρόμια, και σήραγγες, και σιδηρόδρομους παντού μέσα στο υπέροχο έθνος μας.

Θα βγάλουμε τον λαό μας από την ανεργία και θα το βάλουμε πίσω σε δουλειά, ξαναχτίζοντας τη χώρα μας με Αμερικανικά χέρια και Αμερικανική εργασία.

Θα ακολουθήσουμε δύο απλούς κανόνες: Αγοράζουμε αμερικανικά και προσλαμβάνουμε αμερικανικά!

Θα επιδιώξουμε φιλία και εμπιστοσύνη με τα έθνη του κόσμου. Αλλά θα το κάνουμε με κατανόηση ότι είναι δικαίωμα όλων των εθνών να προτάσσουν τα δικά τους συμφέροντα.

Δεν επιδιώκομε να επιβάλλουμε τον δικό μας τρόπο ζωής σε κανέναν, αλλά αντιθέτως θα τον αφήσουμε να λάμψει ως παράδειγμα προς μίμηση.

Θα ενισχύσουμε τις παλιές συμμαχίες και θα σχηματίσουμε νέες. Θα ενώσουμε τον πολιτισμένο κόσμο ενάντια στον ισλαμική τρομοκρατία, την οποία θα εξαλείψουμε πλήρως από την όψη της γης.

Υπόστρωμα της πολιτικής μας θα είναι η πλήρης υποταγή στις ΗΠΑ και διαμέσου της αφοσίωσης στη χώρα μας θα ξαναβρούμε την αφοσίωση μεταξύ μας.

Όταν ανοίγεις την καρδιά σου στον πατριωτισμό, δεν υπάρχει χώρος για προκατάληψη.

Η Βίβλος μας λέει: Πόσο καλό και ευχάριστο είναι όταν οι άνθρωποι Του Θεού ζουν μονοιασμένοι.

Οφείλουμε να λέμε τη γνώμη μας ανοικτά, να συζητάμε τις διαφωνίες μας με εντιμότητα, αλλά πάντα να επιδιώκουμε αλληλεγγύη.

Όταν η Αμερική είναι ενωμένη, η Αμερική είναι ασταμάτητη.

Δεν πρέπει να υπάρχει φόβος, είμαστε προστατευμένοι και θα είμαστε πάντα προστατευμένοι.

Είμαστε προστατευμένοι από τους σπουδαίους άνδρες και γυναίκες των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, και κυρίως, από Τον Θεό.

Τέλος, οφείλουμε να σκεφτόμαστε και να ονειρευόμαστε μεγάλα πράγματα.

Στην Αμερική κατανοούμε ότι ένα έθνος επιβιώνει εφόσον διαπρέπει.

Δεν θα δεχόμαστε πολιτικούς που είναι όλο λόγια και καθόλου πράξεις, που συνεχώς παραπονιούνται αλλά ποτέ δεν κάνουν κάτι για αυτό.

Η εποχή των κούφιων λόγων έχει τελειώσει. Έχει φτάσει η ώρα της δράσης.

Μην αφήνετε κανέναν να σας πει ότι δεν μπορεί να γίνει. Καμία πρόκληση δεν σταματά την καρδιά, την αγωνιστικότητα, και το πνεύμα της Αμερικής

Δεν θα αποτύχουμε. Η χώρα μας θα ευημερήσει ξανά.

Στεκόμαστε στην αυγή μίας νέας χιλιετίας, έτοιμη να ξεκλειδώσει τα μυστήρια του διαστήματος, να ελευθερώσει τη γη από τη δυστυχία των ασθενειών και να τιθασεύσει τις ενέργειες, βιομηχανίες και τεχνολογίες του αύριο.

Μία νέα εθνική υπερηφάνεια θα κινήσει τις ψυχές μας, θα υψώσει τη ματιά μας, και θα επουλώσει τις διαφορές μας.

Είναι καιρός να θυμηθούμε την παλιά σοφία που οι στρατιώτες μας δεν ξεχνούν ποτέ: είτε είμαστε μαύροι, καφέ, ή λευκοί, όλοι μας αιμορραγούμε το ίδιο ερυθρό αίμα των πατριωτών, όλοι μας απολαμβάνουμε τις ίδιες περίφημες ελευθερίες, και όλοι μας χαιρετούμε την ίδια σπουδαία Αμερικανική σημαία.

Και είτε αν ένα παιδί γεννιέται στο Ντιτρόιτ, είτε στη Νεμπράσκα, και τα δύο κοιτάζουν ψηλά στον ίδιο νυκτερινό ουρανό, γεμίζουν την καρδιά τους με τα ίδια όνειρα, και τους έχει εμφυσήσει την ανάσα της ζωής ο ίδιος παντοδύναμος Δημιουργός.

Όλοι οι Αμερικανοί, ακούστε αυτές τις λέξεις:

Δεν θα αγνοηθείτε ποτέ ξανά.

Η φωνή σας, οι ελπίδες σας και τα όνειρα σας θα ορίσουν το πεπρωμένο της Αμερικής. Και το κουράγιο, η καλοσύνη σας, και η αγάπη σας θα μας οδηγεί πάντα σε αυτόν τον δρόμο.

Μαζί θα κάνουμε την Αμερική δυνατή ξανά. Θα κάνουμε την Αμερική πλούσια ξανά. Θα κάνουμε την Αμερική υπερήφανη ξανά Θα κάνουμε την Αμερική ασφαλή ξανά.

Και ναι θα κάνουμε την Αμερική μεγάλη ξανά.

Σας ευχαριστώ, Ο Θεός να σας ευλογεί, και ο Θεός να ευλογεί την Αμερική.-

 

[ΠΗΓΗ: http://www.politically.gr/,  21/01/2017]