ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ

STOES-OLYMP-20150525-080Χαλκιδική, 18/01/2017

Στην τελική ευθεία για την επανέναρξη της παραγωγής από το μεταλλείο της Ολυμπιάδας, μετά από 25 χρόνια και μετά από μια σειρά σημαντικών εξελίξεων, νοιώθουμε την ανάγκη ως εκπρόσωποι 2.000 εργαζόμενων στα Μεταλλεία Κασσάνδρας, να δηλώσουμε τα εξής:

  1. Ως νόμιμοι εκπρόσωποι 2.000 εργαζόμενων σε μια από τις πιο σημαντικές εθνικές επενδύσεις, έχουμε το καθήκον να συνομιλούμε με όλους τους εθνικούς, θεσμικούς και πολιτικούς φορείς της χώρας και αυτό ακριβώς κάνουμε.
  2. Με αίσθημα ευθύνης προς τους εργαζόμενους και ολόκληρη την περιοχή μας που βασίζεται διαχρονικά σε αυτό το έργο, αλλά και απέναντι στους Έλληνες πολίτες που δικαιούνται την ανάπτυξη και την εργασία, είναι υποχρέωση μας να διεκδικούμε με κάθε μέσο την στήριξη όλων των φορέων και όλων των δυνάμεων, στην κατεύθυνση μίας δίκαιης και υγιούς λύσης.
  3. Σήμερα, μετά από χρόνια καθυστερήσεων και μεταθέσεων, είμαστε βέβαιοι ότι στο πλαίσιο της απόλυτης νομιμότητας, βρισκόμαστε πιο κοντά από ποτέ στην κανονική λειτουργία του έργου μας.
  4. Γι’ αυτό ευχαριστούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένης της κυβέρνησης, που βασιζόμενες στο γράμμα του νόμου και την συνέχεια του ελληνικού κράτους και της δικαιοσύνης οδεύουν προς την επίλυση του θέματός μας και στην εξεύρεση της καλύτερής δυνατής λύσης για το ελληνικό κράτος, τους Έλληνες πολίτες, την περιοχή μας, και το έργο μας, στηρίζοντας μια επένδυση – δείγμα γραφής για την εθνική στρατηγική στην ανάπτυξη, την παραγωγική ανασυγκρότηση και την προσέλκυση επενδύσεων.

Και ζητάμε όλοι μαζί ενωμένοι, χωρίς διαχωρισμούς και παρωπίδες να διεκδικήσουμε και να πετύχουμε το καλύτερο για τον τόπο και τα παιδιά μας.

Η ανάπτυξη της χώρας μας δεν είναι ούτε προσωπικό, ούτε συνδικαλιστικό, ούτε πολιτικό ζήτημα. Είναι εθνική υπόθεση.

 

Σωματείο Επιστημονικού Προσωπικού Μεταλλείων Κασσάνδρας «Ο Αριστοτέλης»

              Ο πρόεδρος

Δημήτριος Μπάλλας

Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Μεταλλείων Κασσάνδρας             “Αγία Βαρβάρα”

Ο πρόεδρος

Δ. Παπαγεωργίου

Σωματείο Υπογειτών Μεταλλείων Κασσάνδρας

 

          Ο πρόεδρος

Χρήστος Ζαφειρούδας

Σωματείο Εργαζομένων Ολυμπιάδας Χαλκιδικής «Στοά 59»

 

Ο πρόεδρος

Νίκος Παναϊρλής