ΠΑΥΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΝΙΚΗΣ ΔΙΩΞΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ 4411/2016

sfyriΗ υπόθεση τριών συλληφθέντων στην πορεία που πραγματοποιήθηκε στις Σκουριές το 2012 εξετάστηκε σήμερα στο Εφετείο Θεσσαλονίκης.Tο δικαστήριο αποφάσισε την παύση της ποινικής δίωξης για τους τρεις συλληφθέντες.

Αναλυτικά, οι συνήγοροι υπεράσπισής τους έθεσαν στο δικαστήριο ζήτημα παραγραφής του αδικήματος, με βάση τον νόμο 4411/2016 για την αποσυμφόρηση των φυλακών και την ελάφρυνση των πινακίων των δικαστηρίων. Ο νόμος προβλέπει ότι τα αδικήματα (πταίσματα και πλημμελήματα) που έχουν απειλούμενο πλαίσιο ποινής έως δύο έτη και τελέστηκαν έως 31 3 Ί 6 τίθενται στο αρχείο. Το δικαστήριο έκανε αποδεκτό το αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισης και με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα της έδρας απάλλαξε τους κατηγορούμενους.Έτσι με αυτό το τρόπο, έπαυσε η ποινική δίωξη για τους 3 κατοίκους της Χαλκιδικής που καταδικάστηκαν πρωτόδικα για διατάραξη κοινής ειρήνης με την συμμετοχή τους στην επεισοδιακή πορεία στις Σκουριές στις 12 Οκτωβρίου του 2012.

Σε εκείνη τη διαδήλωση στις Σκουριές το 2012, συνολικά είχαν συλληφθεί δεκατέσσερα άτομα, εκ των οποίων τα τέσσερα καταδικάστηκαν σε 7 μήνες με αναστολή. Την ώρα που οδηγούνταν οι κατηγορούμενοι στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκε διαμαρτυρία συμπαράστασης από επιτροπές αγώνα και αλληλέγγυους.

[ΠΗΓΗ: http://www.seleo.gr/, 10/11/2016, Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ, 11/11/2016]