ΝΕΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΠΕΝ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΘΑΚΗΣ

stathakismaximou20615skΗ τοποθέτηση του Γιώργου Σταθάκη στην θέση του Πάνου Σκουρλέτη, η απομάκρυνση του κου Δρίτσα, η αναβάθμιση του κου Στέργιου Πιρτσιόλα σε Υφυπουργό Ανάπτυξης και άλλες επιλεκτικές απομακρύνσεις και μετακινήσεις, δείχνουν πως ο κος Τσίπρας απομονώνει σε «ασφαλή» υπουργεία στελέχη που δημιουργούσαν προβλήματα στην πρόοδο της εφαρμογής των προαπαιτούμενων για τις αξιολογήσεις.

Σίγουρα η αλλαγή ηγεσίας στο ΥΠΑΠΕΝ με την αντικατάσταση του σκληροπυρηνικού κου Σκουρλέτη με τον κο Σταθάκη, γνώστη της αγοράς και του ιδιωτικού τομέα, δίνει ελπίδες για μια καλύτερη πορεία στη λύση του χρόνιου προβλήματος της επένδυσης στην Χαλκιδική

Σεάρθροτουantigold “ThePressProject”, σημειώνονται τα εξής:

«Η συνέχεια της διαμάχης μεταξύ της εταιρείας και του Υπουργείου Περιβάλλοντος παραμένει θεωρητικά άγνωστη. Σε επικοινωνία μας, και οι δύο πλευρές αρνήθηκαν να κάνουν κάποιο σχόλιο για την τελευταία απόφαση Σκουρλέτη. Πηγές αναφέρουν ότι η απόφαση έγινε δεκτή με «συγκρατημένη αισιοδοξία» από όσους εκφράζουν σοβαρές αντιρρήσεις για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις από την μεταλλουργία και το κέρδος που θα έχει το ελληνικό Δημόσιο από αυτήν.

Φαίνεται ότι η διαμάχη θα διεξαχθεί σε δύο επίπεδα, πολιτικό και νομικό. Στο πρώτο επίπεδο, η σοβαρή πιθανότητα ανασχηματισμού και αλλαγής του Υπουργού Περιβάλλοντος θέτουν το ερώτημα του εάν την επόμενη μέρα, θα υπάρξει η πολιτική βούληση να τηρηθεί η νομιμότητα σχετικά με τις υποχρεώσεις της εταιρείας για το έργο. «Το αν θα συνεχίσει το Υπουργείο να εμμένει σε αυτήν τη στάση του είναι ζήτημα πολιτικής απόφασης» σχολίαζαν κυβερνητικές πηγές».

Ακριβώς αυτό που λέμε χρόνια τώρα… Η απόφαση είναι καθαρά πολιτική και δεν έχει καμία σχέση με την προστασία ή όχι του περιβάλλοντος…