ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΝΙΚΗΤΗΣ ΣΤΗΝ INTERNATIONAL UNION OF ARCHITECTS ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ

mus2Το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Νικήτης επιλέχθηκε από ειδική επιτροπή αρχιτεκτόνων, μελών της International Union of Architects (UIA), ανάμεσα σε έργα Ελλήνων αρχιτεκτόνων που υλοποιήθηκαν την τελευταία πενταετία (2011-2016) για να συμμετέχει στην Έκθεση Σύγχρονης Αρχιτεκτονικής στη Μόσχα.

Το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Νικήτης, τα εγκαίνια του οποίου έγιναν τον Απρίλιο του 2015, επιλέχθηκε ως ένα από τα 24 σημαντικότερα αρχιτεκτονικά έργα αυτής της περιόδου σε πανελλήνιο επίπεδο.

Το έργο ανέλαβε το γραφείο αρχιτεκτονικής του Δημήτρη Μάνιου και της Δώρας Παπίδου. Τη μουσειολογική μελέτη ανέλαβαν η Νεφέλη Λιόντου και η Άρτεμις Σταματέλου. Επιμελήτριες της μόνιμης έκθεσης του Μουσείου είναι η Θάλεια Ακριβοπούλου και η Νεφέλη Λιόντου.

Η Έκθεση Σύγχρονης Αρχιτεκτονικής διεξάγεται τον Οκτώβριο του 2016 στη Μόσχα κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ αρχιτεκτονικής “Zodchestvo” με το γενικό θέμα “Afterspace”, στα πλαίσια του Έτους Ελληνορωσικής Φιλίας. Η έκθεση διοργανώνεται από το Ελληνικό Τμήμα της International Union of Architects (UIA), υπό την αιγίδα του Τεχνικού Επιμελητηρίου.

[ΠΗΓΗ: http://respentza.blogspot.gr/, 7/10/2016]