ΠΟΤΑΜΙ: “Η ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ”

foroi2Το Ποτάμι σε ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει ως ζοφερή την εικόνα που προκύπτει από τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, καθώς τα ληξιπρόθεσμα χρέη πολιτών και επιχειρήσεων προς το Δημόσιο αυξάνονται συνεχώς, σχολιάζει σε σχετική ανακοίνωσή του το Ποτάμι.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, τον μήνα Ιούλιο δεν πληρώθηκαν φόροι ύψους 811 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ συνολικά για το επτάμηνο του 2016 οι απλήρωτοι φόροι έφθασαν στο ύψος των 7,61 δισεκατομμύρια ευρώ.

Το Ποτάμι είχε πολλές φορές προειδοποιήσει την κυβέρνηση ότι η υπερφορολόγηση νοικοκυριών και επιχειρήσεων καταστρέφει την οικονομία και την κοινωνία και ότι η νέα φορολογική επιδρομή του καλοκαιριού, μετά την ψήφιση από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ όλων των νομοσχεδίων που μετέτρεψαν οι υπουργοί τους σκοπίμως σε φοροεισπρακτικά, θα έφερνε μπαράζ άδικων και οριζόντιων επιβαρύνσεων ειδικά για τα μικρομεσαία και αδύναμα οικονομικά στρώματα. Η αντιαναπτυξιακή και αντιμεταρρυθμιστική πολιτική της κυβέρνησης σε τρεις λέξεις: «φόροι, φόροι, φόροι».

«Φαίνεται ότι ο κατήφορος της οικονομικής πολιτικής των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν έχει τελειωμό. Αν δεν αλλάξει ρότα η οικονομία, τότε οι επιχειρήσεις που είναι ακόμα υγιείς και οι πολίτες που διατηρούν κάποια μικρή έστω φοροδοτική ικανότητα κινδυνεύουν σε λίγους μήνες να προστεθούν στα λουκέτα και στην ανεργία. Όμως τότε θα είναι αργά».

Μετά το «πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης» του 2014 και το «παράλληλο πρόγραμμα» του 2015, τη φετινή ΔΕΘ του κ. Τσίπρα θα σκεπάζουν τα μαύρα σύννεφα της οικονομίας παρέα με το μαύρο στο πρόγραμμα τηλεοπτικών καναλιών, σχολιάζει, κλείνοντας, η ανακοίνωση.