ΠΥΛΗ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ ΓΙΑ ΝΟΜΙΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ

logo-1920Τη δυνατότητα εξωδικαστικής επίλυσης νομικών διαφορών θα προσφέρει στο εξής στους δημότες του ο Δήμος Αριστοτέλη, ο οποίος δημιουργεί και θα λειτουργήσει Πύλη Διαμεσολάβησης στις δημοτικές κοινότητες Ιερισσού, Μεγάλης Παναγιάς και Αρναίας.

Έπειτα από ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και σε συνεργασία με τον Δικηγορικό Σύλλογο Χαλκιδικής, οι δημότες Αριστοτέλη θα μπορούν στο εξής να επιλύουν δωρεάν και σε σύντομο χρονικό διάστημα νομικές διαφορές που αφορούν την αντιμετώπιση εμπορικών, αστικών, οικογενειακών και εργατικών ζητημάτων, με πολύ λιγότερο κόστος σε χρήμα, χρόνο και συναισθηματική πίεση.

Αυτή την περίοδο, ο Δήμος Αριστοτέλη βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τον Δικηγορικό Σύλλογο Χαλκιδικής, ώστε να καθοριστούν οι απαραίτητες ενέργειες οργάνωσης της σχετικής πλατφόρμας, αλλά και το χρονοδιάγραμμα έναρξης λειτουργίας της.

Η Πύλη Διαμεσολάβησης είναι μια σύγχρονη εναλλακτική μέθοδος επίλυσης διαφορών, που παρέχει σημαντικά πλεονεκτήματα στους δημότες, όπως επίσης και δωρεάν υπηρεσίες ενημέρωσής τους αποκλειστικά και μόνο από πιστοποιημένους και διαπιστευμένους στο υπουργείο Δικαιοσύνης διαμεσολαβητές-μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκιδικής, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Κατάρτισης Διαμεσολαβητών Θεσσαλονίκης, το οποίο θα προσφέρει την τεχνογνωσία του για τον τρόπο οργάνωσής της.

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης θα δίνονται πληροφορίες για τη διαδικασία του θεσμού της διαμεσολάβησης, τα στάδιά της και τον τρόπο προετοιμασίας των μερών.

 

[ΠΗΓΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, 23/8/2016]