ΠΥΡΡΟΣ ΔΗΜΑΣ: «ΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ Η ΧΟΡΗΓΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΕΛΝΑΜΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΑΘΛΗΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΡΟΚΡΙΣΗ»

590_421c001a84de270386475d4313c6c130

Ο Πύρρος Δήμας μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM τόνισε πως παραμένει κοντά στην ελληνική άρση βαρών στις δύσκολες εποχές που διανύει, ενώ μίλησε και για τη συνεργασία του με την αμερικανική ομοσπονδία, τονίζοντας πως το άθλημα δεν έχει αναπτυχθεί στη χώρα των ΗΠΑ λόγω της μη ύπαρξης σωστής διαχείρισης μάρκετινγκ και τεχνογνωσίας.

Αναλυτικά, όσα είπε στον Μάνο Ζερβάκη:

Για την πρόταση που αποδέχτηκε από την αμερικανική ομοσπονδία: «Η ακριβής πρόταση περιελάμβανε το πόστο του τεχνικού διευθυντή της αμερικανικής ομοσπονδίας άρσης βαρών. Θέλουν να του βοηθήσω με την τεχνογνωσία μου, στο σχεδιασμό των εθνικών ομάδων, καθώς και στην εκπαίδευση προπονητών.

Είμαι μέλος της παγκόσμιας ομοσπονδίας άρσης βαρών και πρέσβης αντιντόπινγκ και πηγαίνο-έρχομαι στις ΗΠΑ συχνά το τελευταίο διάστημα λόγω των σπουδών των παιδιών μου.

Έγιναν κάποιες συζητήσεις με την ομοσπονδία της χώρας για το αν ενδιαφέρομαι. Η πρόταση ήταν να μένω μόνιμα εκεί, αλλά κάτι τέτοιο δε με έβρισκε σύμφωνο. Δε θέλω τώρα που είναι δύσκολα τα πράγματα στην ελληνική άρση βαρών να φύγω. Θέλω να στηρίξω την προσπάθεια όλων των παιδιών που ασχολούνται με το άθλημα στην Ελλάδα. Εκτός των άλλων έχω και την οικογένειά μου εδώ».

Για το τι λείπει από τις ΗΠΑ και δεν έχουν καλούς αθλητές της άρσης βαρών: «Είναι ένα άθλημα που αγαπούν οι Αμερικανοί. Αν δειτε τα βάρη που σηκώνουν στην προπόνηση για άλλα αθλήματα, όπως το αμερικάνικο ποδόσφαιρο και το μπάσκετ είναι πάρα πολλά. Στα υπόλοιπα αθλήμα σηκώνουν τα βάρη ακριβώς όπως τα κάνουν οι αρσιβαρίστες, με αρασέ και ζετέ.

Αυτό που τους λείπει είναι η οργάνωση και το μάρκετινγκ. Αυτό προσπαθούν να φτιάξουν. Έχουν ένα καινούριο διοικητικό συμβούλιο, με ανθρώπους κοντά στην ηλικία μου, που προσπαθούν να εξελίξουν αυτούς τους τομείς. Προσπαθούν εκτός της τεχνογνωσίας και μέσω του προσώπου μου να προσεγγίσουν περισσότερα παιδιά στο άθλημα».

Για το μέλλον του στην ελληνική άρση βαρών: «Είμαι εδώ και θα είμαι εδώ. Δεν είναι απαραίτητο να είμαι εκεί όλο το χρόνο. Δε με πιέζουν να κάνω κάτι τέτοιο. Θα συνεχίσω αυτό που κάνω τόσα χρόνια. Θα πηγαινοέρχομαι. Δεν αλλάζει κάτι».

Για τη χρηματοδότηση της ελληνικής άρσης βαρών και του ελληνικού αθλητισμού: «Ήμουν πρόεδρος της ομοσπονδίας άρσης βαρών. Από το ποσό που μας δίνει το κράτος σαν επιχορήγηση δεν περισσεύει για να δώσεις ούτε ένα πιάτο φαγητό σε κάποιον αθλητή. Πως ζητάμε να έχουν επιτυχίες αυτά τα παιδιά; Αν δεν ήταν η χορηγία της “Ελληνικός Χρυσός” δε θα στέλναμε ούτε ένα αθλητή για να πάρει πρόκριση. Δε στείλαμε ομάδα πέρυσι στην Αμερική για πρόκριση λόγω του ότι θα ξοδεύαμε το μισό προϋπολογισμό της ομοσπονδίας. Αυτό είναι το παράπονό μου.

Ο αθλητισμός είναι το μόνο κομμάτι που μας κάνει να χαμογελάμε και το έχουμε διαλύσει. Ότι πετυχαίνεται είναι αποτέλεσμα των εξόδων των γονέων και από κάποιες ομοσπονδίες που έχουν κάποιες πολύ μεγάλες χορηγίες. Στην άρση βαρών δυστυχώς δεν έχουμε κάτι τέτοιο».

Για την υπόθεση ντόπινγκ στη Ρωσία: «Στη Ρωσία έχει γίνει μεγάλη ιστορία. Το εργαστήριο ελέγχεται από το κράτος και για να λέει η WADA πως κάτι συμβαίνει, σημαίνει πως κάτι έχει στα χέρια της. Οι πρεσβευτές προσπαθούμε να προστατεύσουμε τους αθλητές στα συμπληρώματα που παίρνουν και πως συνεργάζονται με τους γιατρούς. Δεν μπορώ να πάρω θέση.

Για να τα λέει αυτά η WADA σίγουρα έχει κάποια στοιχεία. Είναι όμως πολύ κακό για το προϊόν που λέγεται Ολυμπιακοί Αγώνες. Βλέπουμε ότι επανεξετάζονται δείγματα αθλητών που πήραν μετάλλια το 2008 και το 2012 και βγαίνουν θετικοί.. Αυτό δημιουργεί εντυπώσεις πως χωρίς φάρμακο δε γίνεται τίποτα».

[ΠΗΓΗ: http://politesaristoteli.blogspot.gr/, Αναδημοσίευση από sport-fm, 22/7/2016]