ΟΙ ΦΩΝΕΣ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ ΠΛΗΘΑΙΝΟΥΝ

arsi-varonΈνα έντονα φορτισμένο κειμενο ανέβασε η κα Κατερίνα Παπαδημητρίου, Επίκουρη Καθηγήτρια Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης στην προσωπική της σελίδα στο facebook. Άλλη μία φωνή της λογικής που έμεινε έκπληκτη με την απόφαση του Δήμου Αριστοτέλη να πει «όχι» στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της Άρσης Βαρών. Βαραίνει ιδιαίτερα και το γεγονός ότι η κα Παπαδημητρίου είναι και δημότης Αριστοτέλη:

«Η άρνηση του Δημάρχου Αριστοτέλη να παραχωρήσει τις αθλητικές υποδομές για να διεξαχθεί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της Άρσης Βαρών στο Δήμο μας, έκανε και μένα να αισθανθώ βαθιά απογοητευμένη και προσβεβλημένη σαν άνθρωπος του αθλητισμού. Στα αυτιά μου ακούστηκε αδιανόητο το επιχείρημα του Δημάρχου πως δεν εγκρίνει τη διοργάνωση διότι λέει ανάμεσα στους χορηγούς είναι και η εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός»! Κι έτσι ένιωσα δυο φορές προσβεβλημένη, καθώς δικοί μου άνθρωποι αλλά και μέλη εκατοντάδων άλλων οικογενειών του τόπου μας, εργάζονται και σταδιοδρομούν στη συγκεκριμένη εταιρεία.

Οι πολίτες ενός τόπου, δεν ψηφίζουν Δήμαρχο για να τους προσβάλλει. Για να τους πετάει στα μούτρα πως οι πολιτικές σκοπιμότητες είναι πάνω από την ευημερία και στην συγκεκριμένη περίπτωση πάνω από τον αθλητισμό και το ευ αγωνίζεσθαι. Για μένα αυτές οι αξίες διαμόρφωσαν την προσωπικότητά μου, τη δουλειά μου, τη ζωή μου. Δεν μπορεί ξαφνικά ο κ. Δήμαρχος να θεωρεί ανόητη εμένα και έξυπνο τον εαυτό του, διώχνοντας τη μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση που θα μπορούσαμε να ονειρευτούμε πως θα φιλοξενήσουμε. Μιλάμε δε, για ένα άθλημα που έχει κάνει την Ελλάδα να δακρύζει από περηφάνια κι έκανε τον Εθνικό μας Ύμνο να ακουστεί τόσες και τόσες φορές σε Ολυμπιακές και Παγκόσμιες διοργανώσεις. Αλλά φαίνεται πως αυτό το βαθύ εθνικό συναίσθημα λείπει από τον Δήμαρχό μας και για αυτό ακριβώς αισθάνεται πιο άνετα να φιλοξενεί η περιοχή μας αλλοδαπούς κουκουλοφόρους παρά τους αθλητές της Άρσης Βαρών που αγωνίζονται για τα εθνικά μας χρώματα. Αναρωτιέμαι τι μηνύματα περνάμε στα παιδιά μας…??!!…?

Καλό το παραμύθι του Δημάρχου, αλλά έχει ξεμείνει από «δράκο». Ο «δράκος» που με τόση εμπάθεια και επιμονή έχει προσπαθήσει να κατασκευάσει μέσα από την παραπληροφόρηση και τον λαϊκισμό δεν πείθει κανέναν. Δεν πείθει καθώς όλοι μας καταλαβαίνουμε πλέον πως επιδιώκει τον μαρασμό, την ερήμωση και τη φτωχοποίηση. Αντί να ασκεί πολιτική για την ευημερία του τόπου, όπως είναι η υποχρέωσή του, ασκεί πολιτική για την οικονομική και την κοινωνική περιθωριοποίηση του δήμου αλλά και όλων ημών, των δημοτών. Στερεί εμπειρίες και παραστάσεις από τα παιδιά μας. Στερεί έσοδα από τους επαγγελματίες που θα είχαν πολλά να ωφεληθούν από τις διανυκτερεύσεις και τα γεύματα των αποστολών, των εθελοντών αλλά και των επισκεπτών που θα ήθελαν να δουν από κοντά την μεγάλη αυτή γιορτή. Στερεί την προβολή της περιοχής μας από τη δημοσιότητα που θα είχε η διοργάνωση και ταυτόχρονα δημιουργεί αρνητική δημοσιότητα για μια ακόμη φορά, η οποία διώχνει και δεν φέρνει κόσμο. Γίνεται δηλαδή το όργανο μιας μονίμως φωνασκούσας και βιαιοπραγούσας μειοψηφίας, η οποία προφανώς έχει πλέον αναλάβει τη διοίκηση του Δήμου χωρίς την παραμικρή νομιμοποίηση κι ο Δήμαρχος έχει περιοριστεί στο να λειτουργεί σαν εκπρόσωπος τύπου αυτής της μειοψηφίας. Παραβιάζει κατάφωρα το καθήκον του και για αυτό οι ευθύνες του είναι πελώριες.

Με την ελπίδα για μια «Δεύτερη Σκέψη» χωρίς πολιτικές ή οποιουδήποτε είδους κακόβουλες σκοπιμότητες αλλά και μεγάλη αγάπη για τον τόπο μου,

Παπαδημητρίου Κατερίνα, Επίκουρη Καθηγήτρια Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης».