ΤΟ ΗΘΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΜΙΜΟ….

sia-anagnosΜέχρι εδώ ήταν η αριστερή ηθική της δεύτερης φορά αριστερά κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ… Μετά τα ξεχασμένα εκατομμύρια Σταθάκη και τις κατηγορίες Μητρόπουλου για φοροδιαφυγή, έρχεται η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, Σία Αναγνωστοπούλου η οποία παραδειγματίστηκε από άλλος συναδέλφους της και φρόντισε από την πρώτη στιγμή να «τακτοποιήσει» τα δύο ανίψια της σε υπουργεία.

Συγκεκριμένα, μόλις τρεις ημέρες μετά την εκλογή της κ. Αναγνωστοπούλου, στις 25 Ιανουαρίου, για πρώτη φορά ως βουλευτή Αχαΐας, αποφασίστηκε ο διορισμός της νεαρής ανιψιάς της, Ελισάβετ Σίσκου, στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Δικαιοσύνης, Νίκου Παρασκευόπουλου. Σχεδόν έξι μήνες αργότερα, η θέση της στο κόμμα ισχυροποιήθηκε, καθώς στις 17 Ιουλίου, κατά τον ανασχηματισμό που πραγματοποιήθηκε, ορίστηκε αναπληρώτρια υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, ενώ οι εκλογές του Σεπτεμβρίου την «καλωσόρισαν» ως αναπληρώτρια υπουργό Παιδείας. Και αυτή τη φορά, πάνω στο τριήμερο, η ίδια πλέον ζήτησε στις 23 Σεπτεμβρίου τον διορισμό του ανιψιού της και αδελφού της Ελισάβετ, Στέφανου Σίσκου, σε θέση διοικητικού μετακλητού υπαλλήλου στο υπουργείο Παιδείας.

Χθες η κα Αναγνωστοπούλου βγήκε και δήλωσε πως αφού δεν είναι δεύτερου βαθμού συγγενείς της, δεν υπάρχει ζήτημα…

Κα Αναγνωστοπούλου μπορεί να μην υπάρχει νομικό ζήτημα, αλλά ηθικό; Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει και να φαίνεται τίμια;;; Και λέγατε για τους… «άλλους»….