ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΣΙΠΡΑ ΣΕ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΝΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (!)

1450104301Τις προοπτικές της οικονομίας και τον στρατηγικό σχεδιασμό για την εκπλήρωσή τους παρουσίασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο τηλεοπτικό του μήνυμα προς το 17ο Annual Capital Link Invest in Greece Forum καλώντας τους ξένους επενδυτές να εμπιστευθούν την Ελλάδα.

«Αναγνωρίζοντας τις αδυναμίες μας, προσπαθούμε να τις μετατρέψουμε σε δύναμη και ευκαιρίες. Εκμεταλλευόμαστε τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα. Γι’ αυτό σας καλούμε να εμπιστευθείτε την Ελλάδα. Σας καλούμε να μας εμπιστευθείτε» ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

Στο μήνυμά του ανέλυσε την πορεία της διαπραγμάτευσης και τις προωθούμενες μεταρρυθμίσεις.

«Διαπραγματευτήκαμε σκληρά ζητώντας πραγματικές μεταρρυθμίσεις που να προωθούν την ανάπτυξη και δεν θα συρρικνώνουν την δυναμική της οικονομίας μας. Επιτύχαμε μία συμβιβαστική συμφωνία που περιλαμβάνει για πρώτη φορά χαμηλότερους δημοσιονομικούς στόχους, περισσότερους ευρωπαϊκούς επενδυτικούς πόρους και μία ξεκάθαρη δέσμευση για ελάφρυνση του χρέους», ανέφερε.

Πρόσθεσε δε πως αυτοί οι τρεις παράγοντες αποτελούν αποφασιστικής σημασίας βήματα «για την επανεκκίνηση της οικονομίας και την αντιμετώπιση της ανεργίας που απειλεί την κοινωνική συνοχή».

Υπογράμμισε μία σειρά μεταρρυθμίσεων και αλλαγών που εφαρμόζονται με στόχο τη δημιουργία ενός σταθερού και επενδυτικά φιλικού περιβάλλοντος, όπως η φορολογική μεταρρύθμιση και η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

«Συγκροτούμε ένα αντιγραφειοκρατικό νομικό και επιχειρησιακό πλαίσιο για επενδύσεις, εφαρμόζουμε ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις στη δημόσια διοίκηση για την καταπολέμηση της διαφθοράς και την προώθηση της αξιοκρατίας και της αξιολόγησης. Δημιουργούμε συνέργειες ανάμεσα στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα. Λαμβάνουμε μέτρα για την μεταρρύθμιση του συστήματος απονομής δικαιοσύνης, αναβαθμίζουμε και εκσυγχρονίζουμε τους πτωχευτικούς νόμους», δήλωσε.

Επίσης αναφέρθηκε στην γεωστρατηγική θέση της Ελλάδας, η οποία την αναδεικνύει σε ενεργειακό και διαμετακομιστικό κόμβο. Στον τομέα της ενέργειας αγωγοί πετρελαίου, φυσικού αερίου και η πράσινη ενέργεια αναμένεται να προσελκύσουν υψηλού επιπέδου επενδύσεις, ενώ σχέδια υποδομών και διαμετακόμισης είναι σημαντικά για την Ελλάδα, τόνισε, προσθέτοντας ότι σειρά δημοσίων επενδύσεων στον τομέα των υποδομών θα αρχίσουν άμεσα.

Συνεχίζοντας σχολίασε ότι υπάρχουν χρηματοδοτικές δυνατότητες για δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις μέσω του λεγόμενου σχεδίου Γιουνκέρ, αλλά η Ελλάδα είναι επίσης «ανοικτή στην προσέγγιση νέων επενδυτικών κεφαλαίων».

Στο forum παρουσιάζονται οι  εξελίξεις στο χώρο της οικονομίας καθώς και το κυβερνητικό πρόγραμμα για την οικονομία και τις επενδύσεις. Επίσης θα παρουσιαστούν οι εξελίξεις και προοπτικές σε συγκεκριμένους τομείς, όπως τα κρατικά και εταιρικά ομόλογα, η ενέργεια, οι υποδομές, τα ακίνητα, ο τουρισμός, οι τράπεζες, η διαχείριση των κόκκινων δανείων και η παγκόσμια ναυτιλία. Ένα από τα πλέον ενδιαφέροντα θέματα θα είναι και το πως οι ξένοι επενδυτές βλέπουν σήμερα την Ελλάδα ως επενδυτικό προορισμό, πάνελ στο οποίο συμμετέχουν κορυφαίοι επενδυτές με σημαντική ήδη παρουσία στην Ελλάδα.

Ένα μόνο δικό μας σχόλιο: Άλλο πρόσωπο στο εξωτερικό ο ΣΥΡΙΖΑ, έτσι; Αλήθεια, τα εννοούν αυτά όλα ή είναι μόνο λόγια για να λέγονται; Μόλις χθες, ο υπουργός υποδομών ανακοίνωσε ευθαρσώς πως είναι αντίθετος στην σύμβαση για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, την οποία ο ίδιος συνυπέγραψε !!!

 

[ΠΗΓΗ: www.naftemporiki.gr/, www.thetoc.gr/, 14/12/2015]