ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ

ΣΚΟΥΡΙΕΣ«Για το χατίρι ενός παρατηρητήριου, ασχολούμαστε με το να ψάχνουμε στις Σκουριές τον χαλκό και τον χρυσό που ΔΕΝ παράγονται!»

Μετά τις δηλώσεις του ιδρυτή του Παρατηρητηρίου Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων Α. Παπαγεωργίου στα δελτία ειδήσεων της 17/12/2015, σχετικά με τις καταγγελίες του στο Υπουργείο Περιβάλλοντος για παράνομη παραγωγή χρυσού και χαλκού που συμβαίνει σήμερα στις Σκουριές, εμείς ως εργαζόμενοι στα Μεταλλεία Κασσάνδρας:

Προσκαλούμε το σύνολο του Ελληνικού λαού να αρχίσουν να προσέρχονται από αύριο στο υπό κατασκευή μεταλλείο των Σκουριών, προκειμένου σαν Έλληνες πολίτες να παραλαμβάνουν την ποσότητα χρυσού που τους αναλογεί.

Στην Ελλάδα του 2015 φτάνει να βρυχηθεί το Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων και μια βουλευτίνα ώστε να πάνε περίπατο η λογική και η επιστήμη και να παραχθεί χρυσός από ένα μεταλλείο και ένα εργοστάσιο που δεν έχουν κατασκευαστεί.

Στην Ελλάδα του 2015, με το που δίνει το σήμα ένα παρατηρητήριο κινητοποιούνται εν μία νυκτί, μηχανισμοί και Υπηρεσίες που σε άλλες περιπτώσεις – ακόμα και όταν καλούνται να λάβουν σοβαρές αποφάσεις που κρίνουν το μέλλον χιλιάδων Ελλήνων πολιτών, χρειάζονται μήνες για να λειτουργήσουν.

Όσον αφορά τους επιστήμονες που βάζουν στην άκρη την αξιοπρέπεια τους, για να κάνουν τα χατίρια του κ. Παπαγεωργίου και της κ. Ιγγλέζη, αναζητώντας τον χρυσό και τον χαλκό που ΔΕΝ παράγονται, έχουμε να πούμε μόνο αυτό:

«…Αιδώς Αργείοι…»

 

Σωματείο Επιστημονικού Προσωπικού Μεταλλείων Κασσάνδρας «Ο Αριστοτέλης»

 

 

 

Ο πρόεδρος

Δημήτριος Μπάλλας

Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Μεταλλείων Κασσάνδρας “Αγία Βαρβάρα”

 

 

Ο πρόεδρος

Γεώργιος Χατζής

Σωματείο Υπογειτών Μεταλλείων Κασσάνδρας

 

 

 

 

 

Ο πρόεδρος

Χρήστος Ζαφειρούδας