Πολλοί νομίζουμε ότι τις αντιδράσεις απέναντι στην πλέον αρχέγονη παραγωγική δραστηριότητα της ΒΑ Χαλκιδικής τις υποκινούν και τις οργανώνουν άτομα με αγάπη και σεβασμό για το περιβάλλον και την οικολογία εν γένει. Μάλλον κάνουμε λάθος και ίσως αδικούμε τελικά και τους αυθεντικούς οικολόγους.
Αυτού του είδους οι… διαμαρτυρόμενοι δεν αγαπούν το περιβάλλον. Ούτε βέβαια είναι οικολόγοι. Στην πραγματικότητα έχουν απύθμενα συμπλέγματα μίσους και απέχθειας απέναντι στη φυσική ομορφιά.
Μας το απέδειξαν και πάλι επιδιώκοντας να απαξιώσουν δια της τρολίζουσας μεθόδου τους στο twitter τις καινούριες και πάντα πολύ ωραίες εικόνες που αναδύθηκαν από τη θάλασσα του Στρατωνίου με την αποικία του ιππόκαμπου που βρίσκεται δίπλα από τη σκάλα φόρτωσης των μεταλλείων Κασσάνδρας.
Οι εξυπνακισμοί, η σπέκουλα και η σύγκριση με ανόμοια πράγματα έδωσαν και πήραν. Τον χορό ψεύδους απέναντι στο Στρατώνι και τους κατοίκους του έσυρε και πάλι το “παρατηρητήριο μεταλλευτικών δραστηριοτήτων”, σύμφωνα με το οποίο δεν έγινε φέτος διαγωνισμός παράκτιας αλιείας, επειδή όπως ισχυρίζεται στο Στρατώνι απαγορεύεται η αλιεία γενικώς…
Δυστυχώς, για το antigoldgr.org στο Στρατώνι διεξήχθησαν φέτος δυο διαγωνισμοί παράκτιας αλιείας και όχι μόνο ένας όπως τις προηγούμενες χρονιές, υπό την αιγίδα τοπικών φορέων, καθώς είναι το μοναδικό χωριό στη Χαλκιδική που παίρνει σχετική άδεια κάθε χρόνο από τις αρμόδιες αρχές.
Στιγμιότυπο από τη φετινή γιορτή αλιείας στο Στρατώνι.Ένα γεγονός που συνδέεται ευθέως με τον πολιτισμό και την ιστορία του τόπου μας.
Είναι κατανοητό πως η δομή της σκέψης αυτών των ατόμων είναι σταθερά προσανατολισμένη στο κακό, το ρυπαρό και το τοξικό. Έλκονται γενικότερα από την ασχήμια, την κακότητα, το μίσος, την εμπάθεια και γι’ αυτό εκπέμπουν αυτό το “μαύρο”.
Πρέπει όμως να υπάρχει και ένας μίνιμουμ σεβασμός απέναντι στη φυσική ομορφιά αυτού του τόπου και στην απτή και καθημερινή φυσική πραγματικότητα του, που δεν έχει καμία σχέση με εκείνη που φαντασιώνονται κάποιοι antigold, οι οποίοι δυστυχώς είναι αθεράπευτα κομπλεξικοί απέναντι στην ίδια τη φύση.