ΜΕΤΑ ΤΑ «ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ» ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ «ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΕΣ»

SKOURIES-20150525-106Ανεξάντλητο το παλμαρέ του antigold κινήματος… Μετά τις αποτυχίες του καρκίνου, της σκόνης, των τοξικών αποβλήτων, του τρεμολίτη, ήρθαν τα «πορίσματα». Τώρα που κατάλαβαν πως τα αμφιλεγόμενα αυτά πορίσματα στην καλύτερη γι’ αυτούς περίπτωση ίσως να επιφέρουν κάποιο πρόστιμο, έρχεται το νέο φρούτο: Οι «αρχαιότητες»!!!

Επανειλημμένως έχουν αποφανθεί οι αρμόδιες εφορίες αρχαιοτήτων για την μη ύπαρξη αρχαιολογικών ευρημάτων και τη μεταφορά της σκωρίας από αλλού, αλλά αίφνης σύσσωμη η antigold κοινότητα θυμήθηκε την «πολιτιστική της κληρονομιά» και «την ιστορία μας στις Σκουριές»!!!

Το δημοσίευμα του Τόλη με υπογραφή «Επιτροπές Αγώνα Μεγάλης Παναγίας, Νέας Προποντίδας και Πολυγύρου, Ιερισσού και Θεσσαλονίκης» (κάθε πόλη και στάδιο, κάθε χωριό και «επιτροπή αγώνα»…), μόνο δάκρυα στα μάτια δεν μας έφερε:

«Ξεριζώνουν την Ιστορία μας στις Σκουριές Μεγάλης Παναγίας Χαλκιδικής!…. Αφού έχει ήδη καταστρέψει το περιβάλλον, η Eldorado θέλει να εξαφανίσει και την ιστορία της ΒΑ Χαλκιδικής, που είναι πολύτιμο κομμάτι της ταυτότητας αυτού του τόπου. Για τους κατοίκους της περιοχής, αυτές οι αρχαιότητες είναι μέρος της Ιστορίας, αλλά και της ιστορίας του τόπου τους και κομμάτι της ταυτότητάς τους και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να καταστρέψει.»