Θα έπρεπε να γνωρίζει από την πολυετή θητεία του στην υπηρεσία του antigold «κινήματος» ο ομότιμος, πως όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να τον φάνε οι κότες… Έτσι, μας προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι «παρεξηγήθηκε» επειδή ο δρ Γεωλογίας κος Αρβανιτίδης άσκησε κριτική (διάβασε εδώ) για την περίφημη παρουσίαση των «πορισμάτων των επιθεωρητών» στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης πριν λίγες ημέρες.
Από τα γραφόμενά του φαίνεται πως πιο πολύ τον ενόχλησαν δύο γεγονότα: Πρώτον το ότι ο συγγραφέας της κριτικής δεν παρακολούθησε αυτοπροσώπως την παρουσίαση και δεύτερον επειδή ο κος Αρβανιτίδης αναφέρεται «σε δύο καθηγητές πανεπιστημίου χωρίς όμως να αναφέρει τα ονόματά τους»…
Και τον πείραξε ιδιαίτερα η κριτική πως «Καθηγητές λοιπόν του πανεπιστημίου, που δεν συμμετέχουν στη διαδικασία παραγωγικής εκμετάλλευσης, και δεν έχουν οι ίδιοι μελετήσει την κοιτασματολογία του χρυσού στην περιοχή, κρίνουν τη δουλειά και την αντικειμενική αξιοπιστία συναδέλφων τους που σχεδιάζουν, διαχειρίζονται και παρακολουθούν τη λειτουργία των μεταλλείων και τα θέματα περιβάλλοντος σε καθημερινή βάση».
Κατά τα άλλα, προφανώς και δεν δέχεται κριτική και το κυριότερο εξακολουθεί να κάνει σπέκουλα και παιχνίδια με τις λέξεις:
«[…] Και πού κολλάει εκείνο το περί «έξυπνων μεταλλείων». Εκτός αν εννοεί τόσο έξυπνων που να μπορούν να ξεφεύγουν από ενοχλητικές επιθεωρήσεις -περιβαλλοντικές ή άλλες. Ή εκτός επίσης και αν εννοεί εκείνα που η διεύθυνσή τους μπορεί να βρει οδούς φοροαποφυγής – πάντα νόμιμες βεβαίως βεβαίως – μέσω Ολλανδίας και νήσων Μπαρμπέιντος».
Περιμένουμε να μας εξηγήσει ποιος αποφεύγει τις επιθεωρήσεις. Επανειλημμένως έχει δηλώσει η εταιρεία να γίνει σωστός έλεγχος, αλλά έχουμε κολλήσει στα αυθαίρετα πορίσματα του 2012-13… Όσο για τα Μπαρμπέιντος, δεν βλέπω να έχουν σχέση με τα «πορίσματα των επιθεωρητών»… Αλλά είναι βολικά για να δημιουργούν εντυπώσεις…