Η ΑΥΓΗ & Η ΕΡΤ ΒΑΣΤΟΥΝ … ΜΙΚΡΟ ΚΑΛΑΘΙ

STOES-OLYMP-20150525-103Μετά τις χθεσινές διαρροές περί δικαίωσης της Ελληνικός Χρυσός και των άλλων που είχαν προσφύγει στο ΣτΕ κατά της απόφασης Σκουρλέτη να κλείσουν τα μεταλλεία Χαλκιδικής, πρώτη η ΕΡΤ έσπευσε να μας πληροφορήσει πως οι πληροφορίες που κυκλοφορούν για την απόφαση του ΣτΕ σχετικά με τα μεταλλεία, δεν είναι επίσημες.

«Το πρακτορείο Reuters μετέδωσε ότι η Ολομέλεια του ΣτΕ ακύρωσε την απόφαση ανάκλησης της άδειας λειτουργίας των μεταλλείων χρυσού. Ωστόσο από το Γραφείο Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας ανακοινώθηκε ότι «επί των υποθέσεων της εταιρείας ΧΡΥΣΟΣ Α.Ε., δεν έχουν εκδοθεί μέχρι σήμερα σχετικές αποφάσεις. Η διάσκεψη των υποθέσεων αυτών δεν έχει ολοκληρωθεί. Κάθε άλλη είδηση δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα». 

Ευχαριστούμε την ΕΡΤ και σημειώνουμε, πως αυτό έλειπε… Να παραδεχθούν από το ΣτΕ πως υπήρξε διαρροή σε απόφαση πριν αυτή δημοσιευτεί επισήμως…

Σήμερα η ΑΥΓΗ συνεχίζει και μας προειδοποιεί να μην βιαζόμαστε να πανηγυρίσουμε αφού η απόφαση του ΣΤΕ θα δημοσιευτεί μέσα στο Νοέμβριο.

«Άκυρη κρίθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, από την ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας η απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνου Σκουρλέτη με την οποία έμπαινε λουκέτο στα μεταλλεία χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής. Την είδηση ωστόσο διέψευσε με ανακοίνωσή του αργά χθες το βράδυ ο πρόεδρος του ΣτΕ Νικόλαος Σακελλαρίου. Οι πληροφορίες επέμεναν ότι το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο σε δύο διασκέψεις κεκλεισμένων των θυρών ακύρωσε κατά πλειοψηφία την απόφαση ΔΜΕΒΟ Α Φ.7.49.13 177642 854 2015 και το έγγραφο 12237 20.8.2015 της προϊσταμένης της Επιθεώρησης Βορείου Ελλάδος του Σώματος Επιθεώρησης Περιβάλλοντος, Δόμησης, Ενέργειας και Μεταλλείων. Ωστόσο, από το Γραφείο Προέδρου του ΣτΕ ανακοινώθηκε ότι “επί των υποθέσεων της εταιρείας Χρυσός Α.Ε., οι οποίες εκδικάσθηκαν στην Ολομέλεια του δικαστηρίου, δεν έχουν εκδοθεί μέχρι σήμερα σχετικές αποφάσεις. Η διάσκεψη των υποθέσεων αυτών δεν έχει ολοκληρωθεί. Κάθε άλλη είδηση δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα”. Η απόφαση του ΣτΕ αναμένεται να δημοσιευτεί εντός του Νοεμβρίου.»

Αν και η ετέρα φιλοκυβερνητική εφημερίδα (αυτή «των Συντακτών») έχει τίτλο σε σχετικό άρθρο «Ο κόσμος τόχει τούμπανο και το ΣτΕ κρυφό καμάρι», και έχοντας δει τα πάντα τους τελευταίους 10 μήνες, λέμε να κρατήσουμε μια μικρή επιφύλαξη και να περιμένουμε την επίσημη ανακοίνωση του ΣτΕ για να είμαστε και ήσυχοι…

[ΠΗΓΗ: ΕΡΤ, 2/11/2015, ΑΥΓΗ, 03/11/2015]