Η ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΦΙΛΟΔΟΞΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙ ΤΗ ΓΑΛΛΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

a05ba3f61767a12b13b796b194d3fa02_XL

Στις 10-13 Οκτωβρίου, ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής σε συνεργασία με ιδιώτες και φορείς της περιοχής φιλοξένησε το ετήσιο Meeting του Association of Travel and Tourism Journalists of France. Στην φετινή συνάντηση στη Χαλκιδική συμμετείχαν 75 γάλλοι δημοσιογράφοι (AJT) που εξειδικεύονται στον τουρισμό, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να ξεναγηθούν στη Χαλκιδική.

Η Ένωση αριθμεί πάνω από 170 μέλη, τα οποία προέρχονται από όλους τους χώρους των ΜΜΕ (έντυπα, τηλεόραση, ραδιόφωνο, internet) και κάθε χρόνο επιλέγεται ένας όχι τόσο αναγνωρίσιμος τουριστικός προορισμός για τη Γαλλία, ώστε να «ανακαλυφθεί».

Η Χαλκιδική, έπειτα από συντονισμένες προσπάθειες του Τουριστικού Οργανισμού, επιχειρηματιών και φορέων της περιοχής, κατόρθωσε φέτος να φιλοξενήσει την εκδήλωση, την οποία πρέπει να τονίσουμε ότι κάθε χρόνο τη διεκδικούν πολλοί και αξιόλογοι προορισμοί.

Κατά την παρουσίαση των προορισμών της Χαλκιδικής και της Θεσσαλονίκης που πραγματοποιήθηκε στους Γάλλους δημοσιογράφους την Κυριακή, τέθηκε ο στόχος του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής, ο οποίος είναι η προσέλκυση 100.000 Γάλλων τουριστών την επόμενη 5ετία με την παράλληλη επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.  Όπως επισήμανε ο Πρόεδρος του ΤΟΧ και της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής, κ Γρηγόρης Τάσιος, ο στόχος είναι εφικτός αν αναλογιστούμε την κατακόρυφη άνοδο των Γάλλων τουριστών  (το 2014 4.000 Γάλλοι αφίξεις και το  2015 12.000 αφίξεις) στη Χαλκιδική, καθώς και τη γεωπολιτική κατάσταση των χωρών που αποτελούσαν παραδοσιακούς προορισμούς των Γάλλων (βλ. Μαρόκο, Τυνησία, Τουρκία κα). Προς αυτή την κατεύθυνση συνηγορεί και το γεγονός ότι η Χαλκιδική διαθέτει πλούσια Ιστορία, Πολιτισμό, φυσική ομορφιά και γαστρονομία, τα αποτελούν σημαντικά στοιχεία για την επιλογή ενός προορισμού από τους Γάλλους επισκέπτες.

Στο πλαίσιο της 3ήμερης επίσκεψης τους, οι Γάλλοι δημοσιογράφοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν γεύσεις της Χαλκιδικής, να χορέψουν παραδοσιακούς χορούς ενώ δεν έλειπε το τοπικό τσίπουρο και κρασί από οινοποιείο της περιοχής στο επίσημο δείπνο που δόθηκε προς τιμήν τους την Κυριακή το βράδυ στον Πολύγυρο.  Η εμπειρία ολοκληρώθηκε με 2 θεματικές εκδρομές στη Χαλκιδική την επόμενη μέρα, μία γαστρονομική όπου οι Γάλλοι δημοσιογράφοι ξεναγήθηκαν σε τοπικό ελαιοτριβείο και παρακολούθησαν πως παράγετε το αγουρέλαιο Χαλκιδικής , επισκέφτηκαν μία αγρο-διατροφική μονάδα όπου είδαν πως φτιάχνονται τα περίφημα ντολμαδάκια ενώ δοκίμασαν και οι ίδιοι τις ικανότητες τους στο τύλιγμα ενώ δε θα μπορούσε να λείψει και η επίσκεψη σε οινοποιείο. Η δεύτερη εκδρομή είχε ως θέμα τον πολιτισμό – ιστορία και περιελάμβανε επίσκεψη στη γη  του μεγάλου φιλοσόφου Αριστοτέλη, κρουαζιέρα στο Άγιο Όρος σε συνδυασμό με τη μοναστηριακή κουζίνα, όπου ο Πατέρας Επιφάνιος τους μύησε στα μυστικά της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που διοργανώνεται ένα τόσο σημαντικό ταξίδι εξοικείωσης στη Χαλκιδική με στόχο τη γαλλική αγορά, όπου υπάρχουν πλέον 3 απευθείας πτήσεις για τη Θεσσαλονίκη από Παρίσι (Aegean air, Transavia, Ryanair).

[ΠΗΓΗ: http://respentza.blogspot.gr/, 15/10/2015]