ΧΡΥΣΟ ΒΡΑΒΕΙΟ Η «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ» ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ & ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

vravioelinikosxrisos

Σε εορταστικό κλίμα πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015, στο ξενοδοχείο Grande Bretagne, η τελετή απονομής των Health & Safety Awards 2015. Η αγορά, επικρότησε ηχηρά τις καλύτερες πρακτικές για την υγεία και ασφάλεια στους χώρους εργασίας.

Ο Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργος Κατρούγκαλος, επισήμανε στη διάρκεια του χαιρετισμού του ότι η μη πρόληψη στα θέματα υγείας ασφάλειας εργασίας κοστίζει στη χώρα μας το 4% του ΑΕΠ. Ανέφερε ότι ήδη το Υπουργείο οργανώνει την εθνική στρατηγική υγείας και ασφάλειας για το 2016-2018 και ακόμη ότι η απόλυτη εφαρμογή όλων των σχετικών μέτρων μειώνει τον ανθρώπινο πόνο προσδίδοντας ταυτόχρονα σημαντικά οφέλη στην εθνική οικονομία.

Η διοργάνωση των Health & Safety Awards επιβραβεύει και αναδεικνύει τις καλύτερες πρακτικές στη διαχείριση Υγείας & Ασφάλειας στους εργασιακούς χώρους, από επιχειρήσεις, οργανισμούς, φορείς και παρόχους υπηρεσιών. Στην τελετή απονομής παρευρέθηκαν πάνω από 350 υψηλόβαθμα στελέχη των βραβευθέντων επιχειρήσεων, εκπρόσωποι υπουργείων, φορέων και επαγγελματικών συνδέσμων, καθώς και decision makers της αγοράς και δημοσιογράφοι. Τα βραβεία παρουσίασαν η Κατερίνα Δρόσου, Διευθύντρια Σύνταξης της έκδοσης Plant Management της Boussias Communications και ο Κωνσταντίνος Μάντζιος, Συντονιστής της Κριτικής Επιτροπής των βραβείων, Ναυτικός Μηχανολόγος MSc, Επικεφαλής Επιθεωρητής Συστημάτων Υγείας & Ασφάλειας στην Εργασία.

Η Ελληνικός Χρυσός απέσπασε δύο Χρυσά Βραβεία στις ενότητες Εταιρείες, Φορείς & Οργανισμοί (κατηγορία Natural Resources & Mining) και στην ενότητα Δραστηριότητες (κατηγορία Emergency Preparedness)

«Για μας η Υγεία και Ασφάλεια, δεν είναι απλά μια δέσμευση, είναι τρόπος ζωής, και μεταφράζεται σε όλο το φάσμα των πρακτικών αλλά και στην καθημερινότητά μας στα Μεταλλεία Κασσάνδρας. Και αυτό το κατακτήσαμε μέσα από διαχρονική προσπάθεια συνεργασίας» δηλώνει ο υπεύθυνος του ολοκληρωμένου Τμήματος Υγείας της Ελληνικός Χρυσός, Βασίλης Βασιλειάδης που συνέβαλε στην κατάρτιση ενός από τα πιο εκσυγχρονισμένα τμήματα υγείας στην Ελλάδα, επανδρωμένο με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, εκσυγχρονισμένο εξοπλισμό και υποδομή, με ιατρεία και ασθενοφόρα σε όλες τις εγκαταστάσεις, και ολοκληρωμένη δράση σε επίπεδο πρόληψης, ελέγχων, και παροχών υγείας στους εργαζόμενους.

Τα Winner και Gold Health and safety awards, ακολουθούν μια σειρά διακρίσεων που πιστοποιούν την περιβαλλοντική, την εργασιακή και την κοινωνική ευθύνη και συνέπεια, αλλά και την τήρηση των αυστηρότερων προδιαγραφών σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων της Ελληνικός Χρυσός:

•    CRI «Bronze Award» από το «Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης» για την κοινωνική συνεισφορά της Ελληνικός Χρυσός και «Έπαινος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης» από τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, στο πλαίσιο των βραβείων «Ελληνική Αξία» 

•    «ISO 14001» για το Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης της Ελληνικός Χρυσός

•    «ΟΗSAS 18001:2007» για το σύστημα διαχείρισης υγείας και ασφάλειας στην εργασία

ΠΗΓΗ: http://www.hsawards.gr/, 30/09/2015, http://flashnews.gr, 1/10/2015