Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΠΑΙΡΝΕΙ ΘΕΣΗ

 

ta-erga-mas-skouries

Από τη Δημοτική Παράταξη Μείζονος Μειοψηφίας Δήμου Αριστοτέλη εκδόθηκε η κάτωθι ανακοίνωση με την οποία παρουσιάζεται η θέση της σε ότι –παράλογο και πρωτοφανές– συμβαίνει τελευταία στην περιοχή μας. Η φωνή της ενώνεται με τις άλλες φωνές που διαμαρτύρονται για την κυβερνητική αυθαιρεσία, αλλά και την αναλγησία στο θέμα των εργαζομένων. Και αν παρατηρήσατε, κάθε μέρα που περνάει, οι φωνές αυτές πληθαίνουν…

«Αρναία 26.8.2015

Για μια ακόμα φορά, μετά τη χρήση της ωμής βίας και του παραλογισμού ως μέσων πολιτικής επιβολής, η πολύπαθη περιοχή του δήμου Αριστοτέλη γίνεται ξανά το πεδίο δράσης του φθηνού λαϊκισμού και των μικροκομματικών σκοπιμοτήτων, σε βάρος των εργαζομένων, των δημοτών μας, του δήμου μας και αυτής της ίδιας της οικονομίας και της χώρας. Η κατάσταση εξελίσσεται διαφοροποιούμενη μόνο σε μεθόδους και ανάλογα με τις ισορροπίες και τις εκλογικές ανάγκες των αλληλοσυγκρουόμενων συνιστωσών του Σύριζα.

Με απόφαση του Υπουργού Παραγωγικότητας, Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η οποία λήφθηκε μόλις μια ημέρα πριν από την παραίτηση της κυβέρνησης, με προσχηματική αιτιολογία, αναστέλλεται και ουσιαστικά απειλείται με διακοπή η μεγαλύτερη επένδυση που πραγματοποιείται τα τελευταία χρόνια σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια και αφορά την αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου της περιοχής μας. Για μια ακόμα φορά η ανάπτυξη της περιοχής και το μέλλον των κατοίκων της γίνονται αντικείμενο ανίερων πολιτικών σχεδιασμών και σκοπιμοτήτων.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, δέσμια των ιδεοληψιών της, συνεχίζει την προσπάθεια της ενσυνείδητης παραπλάνησης των πολιτών. Προσπαθεί και πάλι να αναγάγει ένα τεχνικό θέμα σε πολιτικό, προσδίδοντάς του χαρακτηριστικά δημοσίου συμφέροντος και προστασίας του περιβάλλοντος. Η συκοφάντηση μιας επένδυσης που έχει λάβει όλες τις προβλεπόμενες από το νόμο άδειες καθώς και τις σχετικές εγκρίσεις του επενδυτικού σχεδίου και των όρων περιβαλλοντικής προστασίας και αποκατάστασης συνεχίζεται χωρίς ντροπή.

Η απόλυτη γύμνια των επιχειρημάτων της, με τα οποία συνειδητά ενέπαιξε τους πολίτες καθ’ όλη την προηγούμενη περίοδο, έχει αποκαλυφθεί πλήρως. Όλα τα επιχειρήματα της για δήθεν βιβλική περιβαλλοντική καταστροφή έχουν καταρρεύσει.

Το ανώτατο δικαστήριο της χώρας, το Συμβούλιο της Επικρατείας, έχει ήδη απαντήσει οριστικά και αμετάκλητα σε όλες τις προσφυγές που έγιναν με την επίκληση του περιβάλλοντος και του δημοσίου συμφέροντος.

Δεν επιτρέπεται ένα τεχνικής φύσεως ζήτημα να γίνει αφορμή για τυχοδιωκτικές πολιτικές συμπεριφορές εκ μέρους της κυβέρνησης. Το ποιος θα είναι ο χώρος της ημιβιομηχανικής και πιλοτικής κλίμακας δοκιμής για την πλήρη καθετοποίηση της παραγωγής, με την παραγωγή προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας, καθαρών μετάλλων, πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο συνεννόησης και συνεργασίας και όχι αφορμή για ανεύθυνα προεκλογικά τρικ και πυροτεχνήματα για τη συσπείρωση των απατημένων ψηφοφόρων του Σύριζα.

Το επενδυτικό σχέδιο για να είναι βιώσιμο μακροχρόνια, για να δοθεί η δυνατότητα δημιουργίας 5.000 άμεσων και έμμεσων θέσεων απασχόλησης, για να μην ξαναζήσουμε στην περιοχή μας τις εφιαλτικές στιγμές της φτώχειας, της ανεργίας και της αβεβαιότητας προηγούμενων περιόδων, χρειάζεται την πλήρη καθετοποίηση της παραγωγής.

Μια υπεύθυνη και σοβαρή κυβέρνηση βρίσκει λύσεις σε ένα θέμα τεχνικού περιεχομένου. Δε διακόπτει το νήμα της ζωής μιας ολόκληρης κοινωνίας ανακαλώντας τις αδειοδοτήσεις των υπολοίπων υποέργων του επενδυτικού σχεδίου που έχουν αυτοτελή και διακριτό αντικείμενο εργασιών.

Η διακοπή της επένδυσης της μεταλλευτικής δραστηριότητας στη ΒΑ Χαλκιδική, μιας ιδιωτικής επένδυσης που αναπτύσσεται εδώ και μια 10ετία και αφορά μια δραστηριότητα που ταυτίζεται με την περιοχή εδώ και 2.500 χρόνια, συνιστά μια πρωτοβουλία έντονα αντιμεταρρυθμιστική, αρνητική για την εικόνα της χώρας και για την όποια προσπάθεια κάνει στην προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων και λειτουργεί σε βάρος του φυσικού περιβάλλοντος και της ανταγωνιστικότητας της τοπικής και εθνικής οικονομίας. Με την απειλούμενη ματαίωσή της, σε μια περιοχή που ζει ουσιαστικά από την επένδυση αυτή, ήδη 2.000 οικογένειες βρίσκονται από χθες χωρίς εισόδημα είτε με τη μορφή της διαθεσιμότητας είτε με τη μορφή της απόλυσης και το μεγάλο παράλληλο έργο της αποκατάστασης του φυσικού περιβάλλοντος μένει ημιτελές.

Η επένδυση παρουσιάζει μέχρι σήμερα σημαντικούς ρυθμούς ανάπτυξης της παραγωγικής δραστηριότητας και συμβάλλει αποφασιστικά τόσο στην αντιμετώπιση της ανεργίας σε τοπικό επίπεδο όσο και στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της εθνικής μας οικονομίας και την αύξηση του εθνικού πλούτου εν μέσω βαθιάς κρίσης, πολιτικής αβεβαιότητας και εφαρμογής ενός σκληρού τρίτου μνημονίου. Με την ολοκλήρωσή της η χώρα καθίσταται η πρώτη χώρα παραγωγής χρυσού στην ευρωπαϊκή ένωση.

Ως εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας και ιδιαίτερα των δώδεκα (12) χωριών των Μαντεμοχωρίων, που ομόθυμα στηρίζουν την επένδυση και την ανάγκη αξιοποίησης του συνόλου των πλουτοπαραγωγικών πόρων της περιοχής, θα υπερασπιστούμε, όπως πάντα υπεύθυνα, το συμφέρον των δημοτών μας και της χώρας, απέναντι στο λαϊκισμό, την προπαγάνδα και τους εκπροσώπους τους.

Συνυπογράφουν ΟΛΟΙ οι πρόεδροι των Μαντεμοχωρίων.»