ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΦΑΧΤΟΥΝΕ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ!!!

panousis

Στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ της 9/08/2015 διαβάζω ένα άρθρο του Ανδρέα Μπελεγρή, για το πρόβλημα που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση. Ο Γιάννης Πανούσης αποτελεί το πεδίο σύγκρουσης δύο κόσμων μέσα στην «προεδρική φρουρά»: εκείνων που έχουν ως προτεραιότητα την προσέγγιση των κεντρώων ψηφοφόρων και εκείνων που θέλουν να συγκρατήσουν τη φυγή των αριστερών. Στο κόμμα μαζεύουν υπογραφές εναντίον του, ενώ η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ δεν κουράζεται να εκδίδει ανακοινώσεις κατά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη. Είναι όμως ιδιαίτερα δημοφιλής και τον κάλυψε ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας στην τελευταία του συνέντευξη. Άλλωστε το Μαξίμου αυτή την εποχή, με ανοιχτά τα μέτωπα των δανειστών και της Αριστερής Πλατφόρμας, αποφεύγει όσο μπορεί το πεδίο βολής της Κατεχάκη.

Οι κύκλοι που πρόσκεινται στον κ. Πανούση υπογραμμίζουν πως, σε ότι αφορά τον απολογισμό του υπουργείου, το τελευταίο εξάμηνο υπάρχουν λιγότερες φθορές και τραυματισμοί από τα προηγούμενα. Ειδικά για τη στάση της Αστυνομίας στις Σκουριές, διερωτώνται: «Τι πρέπει να κάνει η Αστυνομία; Να τους αφήσει να σφαχτούνε;». Και επισημαίνουν: «Μπαίνει στη μέση για να μη σφαχτούνε. Aς είχε λύσει το θέμα εκεί ο Λαφαζάνης που ήταν της αρμοδιότητάς του…».

Να σχολιάσουμε πως αυτό λέγεται μπαλάκι… Πάλι θα περιμένουμε λύσεις από τους «αρμόδιους»; Χορτάσαμε αρμόδιους… Θα πάρει κανείς κάποτε καμιά σωστή πολιτική απόφαση βασισμένη στη νομιμότητα, να τελειώνουμε;