ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΜΑΔΕΜΟΧΩΡΙΤΩΝ ΣΤΟ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙ

maxres

Σε αντίθεση με την οργανωμένη εδώ και εβδομάδες «διεθνή» antigold πορεία στον Κάκκαβο όπου συμμετείχε όλο το… enfant gâté του ευρωπαϊκού και εγχώριου αντιεξουσιαστικού χώρου (και κατέληξε φυσικά σε κυνηγητό με τα ΜΑΤ), οι κάτοικοι των Μαδεμοχωρίων που ανησυχούν στ’ αλήθεια για το μέλλον των παιδιών τους και του τόπου τους βγήκαν αυθόρμητα στους δρόμους και μαζεύτηκαν στο Παλαιοχώρι. Εκεί ένωσαν τη φωνή τους με εργαζόμενους στα μεταλλεία και ειρηνικά διαδήλωσαν ενάντια στα πολιτικά παιχνίδια που παίζει η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ στην πλάτη τους.

Ο διευθύνων σύμβουλος και αντιπρόεδρος της Ελληνικός Χρυσός Μιχάλης Θεοδωρακόπουλος εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή αυτή την απρογραμμάτιστη και καθ’ όλα ειρηνική κινητοποίηση αληθινών κατοίκων των Μαδεμοχωρίων στο Παλαιοχώρι:

«Θέλω να ευχαριστήσω τους κατοίκους και τους εργαζόμενους στα μεταλλεία, για το γεγονός ότι η συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργάνωσαν σήμερα, εξελίχθηκε με απολύτως ειρηνικό τρόπο. Από την πλευρά μου δηλώνω κατηγορηματικά, ότι όλοι εμείς που ηγούμαστε με τιμή αυτής της επένδυσης θα υπερασπιστούμε με κάθε νόμιμο μέσο το έργο μας και τα δικαιώματα των εργαζόμενων σε αυτό, προκειμένου να διασφαλίσουμε με απόλυτη ψυχραιμία και νομιμότητα, όλα αυτά για τα οποία δώσαμε μαζί δίκαιους αγώνες, όλα αυτά τα χρόνια».