ΤΕΛΟΣ ΚΑΛΟ ΟΛΑ ΚΑΛΑ

IMG_1711

Η ώρα κοντεύει 20:00 και οι τελευταίοι εργαζόμενοι επιβιβάζονται στα λεωφορεία που θα τους γυρίσουν στο σπίτι τους. Στα πρόσωπά τους διαβάζει κανείς την εμφανή κούραση μετά αυτή την 24ωρη οδύσσεια, αλλά πιο εμφανή την ικανοποίησή τους: Αποστολή εξετελέσθη… Το πήραν όλοι το μήνυμα, ανεξάρτητα από τις δηλώσεις. Και η πολιτική ηγεσία, και οι antigold, και οι αντιεξουσιαστές, και η εταιρεία και ο δήμος Αριστοτέλη.

Η Αθήνα κατάλαβε τι σημαίνει εργατικό κίνημα, τι σημαίνει εργαζόμενοι ενωμένοι σε μια γροθιά. Ο δρόμος μπροστά από το ΥΠΑΠΕΝ, τα γραφεία της Ελληνικός Χρυσός, τη βουλή, την πλατεία Συντάγματος, αντήχησε από τα χιλιάδες κράνη που χτυπούσαν ρυθμικά την άσφαλτο.

Εννοείται πως με την παρουσία αυτής της ειρηνικής πορείας των χιλιάδων εργαζομένων, οικογενειαρχών, παιδιών, ηλικιωμένων, δεν εμφανίστηκε ούτε υπόνοια προβοκάτσιας, αφού και η στάση των αστυνομικών δυνάμεων ήταν υποδειγματική με την διακριτική τους φύλαξη. Εξαιρετική και ο τροχαία που ρύθμισε την κυκλοφορία στους δρόμους από τους οποίους πέρασε η πορεία ώστε να μη δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα.

Δείτε εδώ ένα μικρό βίντεο με δηλώσεις, του Προέδρου του σωματείου Υπογειτών Μεταλλείων Κασσάνδρας, εκπροσώπου της ΓΣΕΕ και εκπροσώπου του Εργατικού Κέντρου Αθηνών.

Μοναδική παραφωνία μια ομάδα 47 ατόμων (τους μετρήσαμε), η οποία διαδήλωσε από τα Προπύλαια στο Σύνταγμα και μετά πάλι πίσω. Τελικά ήταν η περίφημη «αντισυγκέντρωση» των αλληλέγγυων. Αργότερα είδαμε στα δελτία ειδήσεων πως είχαν μαζευτεί καμιά 200αριά στην πλατεία Κοραή, αλλά προτίμησαν να παίζουν ξύλο με τα ΜΑΤ έξω από την υπό κατάληψη πρυτανεία του ΕΚΠΑ, παρά να διαδηλώσουν κατά των Σκουριών – που ως γνωστόν ούτε και ξέρουν που βρίσκονται…. Και βέβαια, μετά απ’ όλα αυτά, η ένταση μεταφέρθηκε με φωτιές σε κάδους και οδοφράγματα στα Εξάρχεια… ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ ANTIGOLD….