ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΠΡΩΤΟΙ…

21566

Ο Γενικός Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Απόστολος Αλεξόπουλος, είχε χθες το απόγευμα συνάντηση με αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Μεταλλωρύχων Ελλάδας (ΟΜΕ), η οποία τον ενημέρωσε για τα προβλήματα που αφορούν στην εκμετάλλευση του Ορυκτού Πλούτου της χώρας, καθώς και στις εργασιακές συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι μεταλλωρύχοι.

Κατά τις συνομιλίες, ο Γ.Γ. Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών επανέλαβε ότι ο Ορυκτός Πλούτος αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες πάνω στους οποίους θα στηριχθεί η νέα Κυβέρνηση για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Τόνισε ότι, η όποια εκμετάλλευση του Ορυκτού Πλούτου θα γίνει με κοινωνικό έλεγχο, με προάσπιση του Δημοσίου συμφέροντος και με απόλυτο σεβασμό στην προστασία του περιβάλλοντος, ενώ θα υπάρχει εξαντλητική διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες.

Ο Απ. Αλεξόπουλος εξέφρασε την άποψη ότι η καθετοποίηση της εκμετάλλευσης των Ορυκτών πρώτων υλών είναι απαραίτητη και αναγκαία, έτσι ώστε το τελικό αποτέλεσμα να είναι η παραγωγή προϊόντων με μεγάλη προστιθέμενη αξία. Ταυτόχρονα θα δοθεί, όπως είπε, ιδιαίτερη προσοχή στην εφαρμογή εκείνου του Νομικού Πλαισίου διαμέσου του οποίου διασφαλίζεται η υγεία και η ασφάλεια των εργαζομένων.

ΠΗΓΗ: http://www.ypeka.gr/, 3-03-2015