Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΝΕΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ

ImageHandler

Το θλιβερό Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης δεν βρήκε τίποτα καλύτερο να πει, παρά να κατηγορήσει ακόμα μια φορά το εργατικό μεταλλευτικό κίνημα της ΒΑ Χαλκιδικής ως κατευθυνόμενο. Εθελοτυφλώντας δεν ασχολείται ούτε με το θέμα των μεταφερόμενων συριζο-κουκουλοφόρων, ούτε με την περίπτωση Ιγγλέζη.

Είναι τουλάχιστον οξύμωρο να λέει –ποιος–, ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις αυθαίρετες ανακλήσεις των αδειών πως «η Ελλάδα δεν είναι μπανανία και δεν μπορούν να παίζουν με τη δημοκρατική νομιμότητα»!!! Αν δεν ήταν τραγικά γελοίο, θα ήταν ξεκαρδιστικό…

Διαβάστε ανακοίνωση με ύφος, γλώσσα και τόνους κομματικής νεολαίας…

«Με αφορμή την κατάληψη δρόμων και τον αποκλεισμό των μετακινήσεων κατοίκων και επισκεπτών προς μια σειρά πόλεις της Χαλκιδικής από “αγανακτισμένους” υπαλλήλους της Eldorado Gold, καταγγέλλουμε ότι δεν είναι δυνατόν μια επιχείρηση, “αξιοποιώντας” τους εργαζόμενους, να δρα ως κράτος εν κράτει και να προχωρά σε αυθαίρετες και επικίνδυνες ενέργειες που προκαλούν την οικονομική και λειτουργική ασφυξία μιας ολόκληρης περιοχής μέσα στις μέρες του Πάσχα» αναφέρει το υπουργείο σε ανακοίνωσή του, διαμηνύοντας ότι «πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι η Ελλάδα δεν είναι μπανανία και δεν μπορούν να παίζουν με τη δημοκρατική νομιμότητα. […] Κανείς δεν μπορεί να εκβιάζει την κυβέρνηση ούτε να αυθαιρετεί. […] Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να εξετάσει το ζήτημα των μεταλλείων χρυσού στη Χαλκιδική με γνώμονα την προάσπιση της νομιμότητας, την προστασία του περιβάλλοντος και τη διαφύλαξη του δημοσίου συμφέροντος, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της. Για το σκοπό αυτό διαβεβαιώνει για άλλη μια φορά και προς πάσα κατεύθυνση ότι θα συνεχίσουν να λαμβάνονται άμεσα όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα και οι απαραίτητες αποφάσεις»

Να σημειώσουμε πως μόνο τα εξαπτέρυγα της κυβέρνησης (ΑΥΓΗ και Εφημερίδα Συντακτών) εκθειάζουν την επιστολή Λαφαζάνη… Σύσσωμος ο υπόλοιπος τύπος την καυτηριάζει σημειώνοντας πως ρίχνει λάδι στη φωτιά.

Η στάση του υπουργείου προκάλεσε την άμεση αντίδραση των εργαζομένων, οι οποίοι απάντησαν με κοινή επιστολή των τριών σωματείων τους (δείτε εδώ), χαρακτηρίζοντάς τη «μικροπολιτική κίνηση πανικού» από την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. «Δεν κάνατε καν τον κόπο να πληροφορηθείτε ότι κανένας δρόμος δεν έμεινε κλειστός για πάνω από μισή ώρα. Δεν κάνατε τον κόπο καν να πληροφορηθείτε, προτού δημοσιεύσετε το δελτίο σας, ότι δώσαμε τέλος στις κινητοποιήσεις μας σήμερα 7-4-2015 για τις ημέρες του Πάσχα», αναφέρουν οι εργαζόμενοι και επιστρέφοντας τα πυρά υπογραμμίζοντας: «Πού ήταν n ευαισθησία σας στην οικονομική ασφυξία της προ του Αθω Χαλκιδικής, όταν τα κινήματα κατή της επένδυσης χρυσού κρατούσαν επί εβδομάδες αποκλεισμένη την περιοχή και την Αθωνική Πολιτεία;» . Οι εργαζόμενοι αποδίδουν στο υπουργείο προσπάθεια χειραγώγησης ή και αποτροπής των κινητοποιήσεών τους και προαναγγέλλουν διαδηλώσεις στην Αθήνα στις 16 Απριλίου με τις γυναίκες και τα παιδιά τους, ζητώντας από το υπουργείο να τους προστατέψει.