Η ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΣΤΟ ΥΠΑΠΕΝ

metalleia-xrysou

«Στις 22/12/2014 η Ελληνικός Χρυσός υπέβαλε, ως όφειλε, εγκαίρως δυο προσαρτήματα για την έγκριση των τεχνικών μελετών της μεταλλουργίας χαλκού, χρυσού και του νέου εργοστασίου εμπλουτισμού στην περιοχή του Μαντέμ Λάκκου.

Στις 24/04/2015 η Ελληνικός Χρυσός προσέφυγε στο ΣτΕ, για την μη έγκριση εγκαίρως των ως άνω δύο προσαρτημάτων.

Στις 28/04/2015 το ΥΠΑΠΕΝ επέστρεψε τα προσαρτήματα στην Ελληνικός Χρυσός για «συμπλήρωση και διόρθωση ελλείψεων», που αυτό διαπίστωσε.

Θα ήθελα να διευκρινίσω ότι τα έργα αυτά δεν αφορούν το έργο των Σκουριών αποκλειστικά, αλλά σχετίζονται με την πλήρη καθετοποίηση τής παραγωγής στην περιοχή του Μαντέμ Λάκκου, με την κατασκευή της μεταλλουργίας χαλκού χρυσού και του νέου εργοστασίου εμπλουτισμού για το κοίτασμα της Ολυμπιάδας, σε μια περίοδο έξι έως εφτά ετών από σήμερα.

Η εταιρεία θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες που εξασφαλίζουν τα συμφέροντά της, διασφαλίζοντας πάνω απ’ όλα το δημόσιο συμφέρον, την προστασία του περιβάλλοντος και την ομαλή συνέχιση των εργασιών της».

Μιχαήλ Θεοδωρακόπουλος – Διευθύνων Σύμβουλος Ελληνικός Χρυσός

Όπως καταλαβαίνετε, η επιστροφή των προσαρτημάτων και οι επιπλέον διευκρινήσεις που ζητά το ΥΠΑΠΕΝ, δεν είναι παρά άλλη μια απόπειρα καθυστέρησης της επένδυσης. Η διαφορά είναι πως η υπομονή εξαντλείται. Η υπομονή και της εταιρείας, η οποία δεν μπορεί να κάθεται να κοιτά τα κεφάλαιά της να εξανεμίζονται, αλλά και των εργαζομένων οι οποίοι δεν μπορούν να αντέξουν άλλη κοροϊδία…