FINANCIAL TIMES ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΟΙ

financial times

“Με σημαίες που κυμάτιζαν φορώντας κράνη και κατακίτρινα φωσφορίζοντα γιλέκα πάνω από 2000 μεταλλωρύχοι από την Βόρεια Ελλάδα μαζί με τις οικογένειές τους και τους φίλους τους απλώθηκαν στην πλατεία Συντάγματος μετά από 14 ώρες ταξίδι…”

Αναφορά στη διαδήλωση των μεταλλωρύχων της Χαλκιδικής κάνουν οι Financial Times σημειώνοντας ότι είναι η πρώτη μεγάλου μεγέθους αντικυβερνητική διαδήλωση από τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε την εξουσία. Η διαμαρτυρία υποδηλώνει πως εάν οι Έλληνες αισθανθούν ότι κακομεταχειρίζονται ή κακοδιοικούνται, θα στραφούν εναντίον των πολιτικών του ΣΥΡΙΖΑ, όπως το έκαναν με τα παραδοσιακά κόμματα της δεξιάς και της αριστεράς των οποίων η κακοδιοίκηση έσπρωξε την Ελλάδα στην άβυσσο.

Το πώς θα διατηρήσει την εμπιστοσύνη των πολιτών είναι ένα κρίσιμο κομμάτι της εξίσωσης για τον Α. Τσίπρα, καθώς εισέρχεται σε μία περίοδο τριών εβδομάδων κατά την οποία αντιμετωπίζει αγωνιώδεις επιλογές που θα καθορίσουν την καριέρα του και θα διαμορφώσουν το μέλλον της Ελλάδας για τα επόμενα χρόνια.

Όπως προειδοποιούν οι FT, σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ αποτύχει όπως και οι προκάτοχοί του, το κόμμα που θα επωφεληθεί περισσότερο είναι η ακροδεξιά Χρυσή Αυγή.

Διαβάστε εδώ όλο το δημοσίευμα