ΠΑΕΙ ΚΙ ΑΥΤΗ Η «ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗΣ» ΠΟΡΕΙΑ…

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΧΡΥΣΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Η πορεία ενάντια στην εξόρυξη χρυσού που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, ξεκίνησε από την πλατεία ΧΑΝΘ και κατέληξε στον Λευκό Πύργο. Την πορεία διοργάνωσαν οι Επιτροπές Αγώνα Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού.

Οι διοργανωτές μιλάνε για «δέκα χιλιάδες διαδηλωτές» (!!!), αλλά εδώ είναι που κολλάει το κόψε κάτι μάστορα… Στην πορεία λέει «συμμετείχε με πανό ο Σύλλογος Επαγγελματιών Χαλκιδικής, μελισσοκόμοι, κτηνοτρόφοι, αλιείς και εργαζόμενοι στον τουρισμό». Εμείς είδαμε τους γνωστούς αγνώστους από τις διάφορες Επιτροπές Αγώνα και Συντονιστικά, και ένα πλήθος συριζαίων που κατέφθασε από διάφορα μέρη με πούλμαν.

Πάντως στην πλατεία ΧΑΝΘ στις 12:30 που βρεθήκαμε εμείς, οι συγκεντρωμένοι δεν ξεπέρναγαν τα 300-400 άτομα… Προφανώς δεν είχαν φτάσει τα πούλμαν ακόμα… Στην πορεία ακολουθήθηκε η γνωστή τακτική «αραία, αραία να φαινόμαστε καμία σαρανταρέα», γεγονός που φαίνεται και στις κοντινές φωτογραφίες της «μεγαλειώδους» πορείας, η οποία από μακριά φαίνεται να καταλαμβάνει μεγάλο μήκος στην παραλιακή… (εκτός κι αν είναι από πέρυσι, όπως λέει και ο κος Καμμένος για το βίντεο των ΟΥΚάδων που τραγουδάνε εθνικιστικά συνθήματα). Και επιμένουμε στον αριθμό των συμμετεχόντων όχι για να πούμε τι λίγοι που ήταν, αλλά για να καταλάβουν όλοι πως κανείς πλέον δεν ενδιαφέρεται για τις εμμονές κάποιων… Ο κόσμος έχει πολύ σοβαρότερα προβλήματα. Δείτε εδώ σε βίντεο ΟΛΟΚΛΗΡΗ την πορεία για να καταλάβετε… Από ακίνητη κάμερα, όλοι οι διαδηλωτές, αραιοί και με βήμα χελώνας, χρειάζονται μόλις 9 λεπτά για να περάσουν… Κατά τα άλλα ήταν «μεγαλειώδης» η πορεία….

Στην πορεία ακούγονταν  συνθήματα όπως «Δίνουμε αγώνα μην έχετε αυταπάτες, είμαστε αγωνιστές και όχι τρομοκράτες» και «Χωράφια με κυάνιο και αρσενικό, αυτό είναι το κέρδος από τον χρυσό» ενώ υπήρξε και η απαραίτητη νότα κιτς, με antigold-οικολόγους να έχουν τσουρομαδήσει κάποια καημένα σχημάτισαν δέντρα για να σχηματίσουν ένα τεράστιο SOS με τα κλαδιά τους… Τι άλλο να πούμε; Άντε και του χρόνου, που θα λειτουργεί και το εργοστάσιο στις Σκουριές…