ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΜΠΑΙΓΜΟ- ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ

ergato1

 

Με μια δυνατή φωνή και χωρίς φανφάρες ή απειλές οι απολυμένοι δασεργάτες και  οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία της Βόρειας Χαλκιδικής δηλώσαν ξεκάθαρα πως δεν είναι δυνατόν να τους κοροϊδεύουν από το υπουργείο και τη  κυβέρνηση.

Στη συνέντευξη τύπου που έγινε στην Αθήνα με την στήριξη της ΓΣΕΕ, του Εργατοϋπαλληλικού κέντρου Αθηνών και  της Ομοσπονδίας Μεταλλωρύχων οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία δήλωσαν έτοιμοι για αγώνες διαρκείας. Τόνισαν την ανεπάρκεια της κυβέρνησης να πάρει είτε θέση, είτε απόφαση, κατήγγειλαν τον ρόλο του υφυπουργού Γιάννη Τσιρώνη που άγεται και φέρεται από τους ομοιδεάτες του και μίλησαν για πραξικοπηματικού τύπου λειτουργία και συμπεριφορά του ΥΠΑΠΕΝ.

Δεν άφησαν βέβαια ασχολίαστο τον ρόλο της τοπικής βουλευτού  Κ. Ιγγλέζη οποία έχει εμμονή με το κλείσιμο των μεταλλείων και ξημεροβραδιάζεται στα υπουργεία ζητώντας να μείνουν οι συμπατριώτες της χωρίς δουλειά.

” Οι άνθρωποι αυτοί, οι πολιτικοί, μας κοροϊδεύουν” δήλωσαν με μια φωνή οι εργαζόμενοι και η στήριξη τόσο από την Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος, όσο και από το Εργατουπαλληλικό κέντρο ήταν πλήρης.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ.

Δεν θα επιστρέψουμε τον εμπαιγμό ολόκληρης της κοινωνίας της Χαλκιδικής από τους «αρμόδιους» Υπουργούς

Ενώπιον όλων σας, σήμερα καταγγέλλουμε τον πρωτοφανή εμπαιγμό μας  από την Κυβέρνηση τα στελέχη της και ειδικά από το Υπουργείο ΠΑΠΕΝ και τον Γιάννη Τσιρώνη:

Μέσα σε 7 μέρες, οι ίδιοι πολιτικοί:

  1. Ανακάλεσαν άδειες
  2. Απέλυσαν δασεργάτες
  3. Κάλεσαν τους ίδιους δασεργάτες να επιστρέψουν στην δουλειά, υποστηρίζοντας ότι όλοι οι έλεγχοι έγιναν και είμαστε απολύτως ΝΟΜΙΜΟΙ
  4. Έβγαλαν επίσημη ανακοίνωση
  5. Μετά προφορικά μας κάλεσαν να ξανασταματήσουμε
  6. Μετά δεσμευτήκαν ότι το θέμα μας θα λυθεί
  7. Και τελικά μας ξανασταματούν σήμερα, στο όνομα του ελέγχου που οι ίδιοι είπαν ότι ολοκληρώθηκε και μας καθιστά απολύτως νόμιμους

Σήμερα και μετά από όλα τα παραπάνω δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι: «Δεν πρόκειται να ανεχτούμε αυτόν τον εμπαιγμό και δεν πρόκειται να επιτρέψουμε μια τέτοια μεταχείριση για την κοινωνία της ΒΑ Χαλκιδικής»

Ως απολύτως νόμιμοι Έλληνες πολίτες  με δικαιώματα στο ελληνικό Κράτος, και ως οι μόνοι αποδέκτες αυτών των πολιτικών ενώπιον όλων σας, δηλώνουμε τις αποφάσεις μας για τις επόμενες κινήσεις μας:

  • Εμείς ως νόμιμοι Έλληνες πολίτες, από εδώ και στο εξής παίρνουμε στα σοβαρά ΜΟΝΟ τις επίσημες Αποφάσεις, τις επίσημες δηλώσεις και τα έγγραφα του ελληνικού κράτους και των ελληνικών δικαστηρίων και σε αυτά θα βασιζόμαστε.
  • Μετά τα παραπάνω αν και θεωρούμε υποχρέωση και αναφαίρετο δικαίωμά μας να συνεχίσουμε να δουλεύουμε κανονικά θα σεβαστούμε τον Νόμο όπως πάντα.
  • Θα διεκδικήσουμε με κάθε νόμιμο μέσο το δικαίωμά μας να αντιμετωπιστούμε ΣΟΒΑΡΑ ως Έλληνες πολίτες.

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον εμπαιγμό από τους αρμόδιους Υπουργούς, κατεβαίνουμε σε απεργία την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015.  Προγραμματίζουμε κινητοποιήσεις στα Μεταλλεία, στα χωριά μας, στην Αθήνα και έξω από τα γραφεία των Υπουργών.

Σήμερα καλούμε την Κυβέρνηση για ακόμη μια φορά να ενημερωθεί σοβαρά και επίσημα, να τοποθετηθεί σοβαρά και επίσημα και πριν προβεί σε άλλες ενέργειες να εξετάσει το πραγματικό τίμημα για την Χαλκιδική και το περιβάλλον της.

Μέχρι τότε συνεχίζουμε πιο δυναμικά, ενωμένοι και αποφασισμένοι τον αγώνα μας και με τον αγώνα μας θα νικήσουμε

Οι εκπρόσωποι των Εργαζόμενων στα Μεταλλεία Κασσάνδρας