ΛΟΓΩ ΠΛΑΝΗΣ ΠΕΡΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ…

267b1948fa84309bc99f9c0289cabe44_XL

Αυτή η «έκθεση σοκ» στο «αποκλειστικό» δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών, όντως μας σόκαρε όταν τη διαβάσαμε… δεν πιστεύαμε πως στα σοβαρά, μετά την μεγαλειώδη κινητοποίηση των εργαζομένων στα μεταλλεία, θα προσπαθούσαν να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη με ένα τόσο φανερά κατασκευασμένο –και άκυρο– δημοσίευμα…

Όπως κάθε φορά, βέβαια, τα στοιχεία που επικαλείται το άρθρο είναι και παραπλανητικά και αποσπασματικά… Ας βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους:

1). Η έκθεση των «Επιθεωρητών Περιβάλλοντος», που αφορά στις εγκαταστάσεις του Στρατωνίου και της Ολυμπιάδας και όχι αυτές των Σκουριών, περιλαμβάνει διαπιστώσεις, απόψεις, ελέγχους, αναλύσεις, κλπ. κατ’ επίκληση αυτοψιών που διενεργήθηκαν κατά το διάστημα Οκτώβριος 2012 μέχρι τον Αύγουστο του 2014.

2) Η εν λόγω έκθεση δεν αναφέρεται στις παρούσες δραστηριότητες παραγωγής ή ανάπτυξης της παραγωγικής λειτουργίας των μεταλλείων, αλλά αφορά στην αποκατάσταση των περιβαλλοντικών  αλλοιώσεων που είχαν συντελεστεί στο παρελθόν κατά τη διάρκεια της μακρόχρονης προγενέστερης λειτουργίας των Μεταλλείων Κασσάνδρας.

Όπως δηλώνει και σε δήλωσή του ο κος Μιχάλης Θεοδωρακόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε., η εταιρεία έχει καταθέσει γραπτώς τις απαντήσεις της στις 16. Φεβρουαρίου 2015 σε όλες τις αιτιάσεις που τέθηκαν από πλευράς των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος. Στην ίδια δήλωση, επισημαίνει πως «η έκθεση ελέγχου εδράζεται σε εσφαλμένο νομικό καθεστώς, εσφαλμένες και πλημμελείς τεχνικές παραδοχές, είναι αναιτιολόγητη και, πάντως, έχει εκδοθεί κατά πλάνη περί τα πράγματα».