Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΜΥΛΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

73608782f50eb6af17bb69bdcd662692_L

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία μεταφοράς και εγκατάστασης του ημιαυτογενούς μύλου λειοτρίβησης (Sag Mill) στο Εργοστάσιο Εμπλουτισμού.

Η διαδικασία μεταφοράς και τοποθέτησης του μύλου που ολοκληρώθηκε πρόσφατα, διήρκησε μήνες.  Σε όλα τα στάδια της διαδικασίας: συντήρηση υλικού, μεταφορά, κατασκευή βάσης, ανύψωση, μοντάρισμα και εγκατάσταση, βασικός παρανομαστής ήταν ο συντονισμός πλήθους εμπειρογνωμόνων, επιστημόνων και τεχνικών από 7 διαφορετικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης και της φινλανδικής εταιρείας που τον σχεδίασε.

Με διάμετρο 10 μέτρων, μήκος 4,5 μέτρων και βάρος 500 τόνων, η μεταφορά και η ανύψωση του μύλου αποτέλεσαν ένα εγχείρημα υψηλών απαιτήσεων και προδιαγραφών. Είναι ενδεικτικό ότι μόνο για την μεταφορά των 8 κομματιών του μύλου, χρειάστηκαν 2.000 χλμ δοκιμαστικών δρομολογίων ώστε να χαραχθεί η τελική διαδρομή. Για την ανύψωση καθενός από τα κελύφη εκτός από τεχνογνωσία χρειάστηκε γερανός με ανυψωτική ικανότητα που ξεπερνά τους 350 τόνους.

Η διαδικασία της εγκατάστασης θα ολοκληρωθεί με την δεύτερη φάση εργασιών για το πλήρες στήσιμο του Σαγκ Μιλ, που περιλαμβάνει την τοποθέτηση του ηλεκτρολογικού εξοπλισμού.

Ο ημιαυτογενής μύλος λειοτρίβησης στο Εργοστάσιο των Σκουριών αποτελεί ένα από τα πλέον σύγχρονα και υψηλών επιδόσεων και προδιαγραφών, μηχανήματα στην Ευρώπη. Με δυνατότητα επεξεργασίας 1.000 τόνων υλικού την ώρα, δημιουργεί νέα δεδομένα στην παραγωγή και επεξεργασία μεταλλευμάτων σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Δείτε στο σχετικό video την εξέλιξη την διαδικασία μεταφοράς και εγκατάστασης του μύλου λειοτρίβησης στο Εργοστάσιο Εμπλουτισμού των Σκουριών.

[ΠΗΓΗ: www.hellas-gold.com/, 08/12/2014]