ΘΕΜΙΤΕΣ & ΑΘΕΜΙΤΕΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ

44

Η φανατικά antigold εφημερίδα των Συντακτών δημοσίευσε το κάτωθι άρθρο υπέρ της λειτουργίας του επιδοτούμενου από τη ΛΑΡΚΟ Λυκείου Λάρυμνας, το οποίο κινδυνεύει να κλείσει με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας:

Έτσι φαίνεται πως η επιδότηση της κρατικής ΛΑΡΚΟ είναι… «καλή» και δεν σκοπεύει στην «εξαγορά συνειδήσεων», όπως η οποιαδήποτε χρηματοδότηση της Ελληνικός Χρυσός προς τον δήμο ή αλλού, που είναι πάντα… «κακή» και έχει σκοπό να αγοράζει υποστηρικτές στην ΒΑ Χαλκιδική… Θα έλεγα στους «αντικειμενικούς» δημοσιογράφους της Εφημερίδας των Συντακτών να πάνε μια βόλτα στη Λάρυμνα, πέριξ του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ, και να κάνουν μια σύγκριση μετά με τον περιβάλλοντα χώρο γύρω από τις εγκαταστάσεις στην Χαλκιδική… Δύο μέτρα και δυο σταθμά για τους στρατευμένους δημοσιογράφους του ΣΥΡΙΖΑ…

Ένταση επικρατεί στη Λάρυμνα Φθιώτιδας μετά την απόφαση για τη συγχώνευση του τοπικού Λυκείου (όπου φοιτούν τα παιδιά των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ) με το Λύκειο του γειτονικού Μαρτίνου, που απέχει περίπου 10 χιλιόμετρα. Από την περασμένη Δευτέρα, οι περίπου 50 μαθητές του σχολείου έχουν προχωρήσει σε κατάληψη ζητώντας την ακύρωση της συγχώνευσης και την οριστική επαναλειτουργία του Λυκείου, έχοντας στο πλευρό τους τούς γονείς αλλά και την τοπική κοινωνία. Το σχολείο λειτουργεί πάνω από 40 χρόνια και όλα τα έξοδα, από αυτά για τη συντήρηση και το πετρέλαιο έως κι εκείνα για τη διαμονή των καθηγητών, καλύπτονται από τη ΛΑΡΚΟ, με αποτέλεσμα να μην επιβαρύνεται ο κρατικός προϋπολογισμός, γεγονός που κάνει τους γονείς στην περιοχή να μιλάνε για μια ακατανόητη απόφαση του υπουργείου Παιδείας.

Η απόφαση της συγχώνευσης με το Λύκειο του Μαρτίνου, που, σημειωτέον, έχει λιγότερους μαθητές, έχει παρθεί εδώ και τρία χρόνια και έκτοτε κάθε χρόνο, μετά από αγώνες, δινόταν παράταση στη λειτουργία του σχολείου, κάτι που δεν συνέβη φέτος.

Όλα τα έξοδα του σχολείου τα επωμίζεται η ΛΑΡΚΟ. Το κτίριο ανακαινίστηκε πριν από τρία χρόνια με έξοδα της εταιρείας και οι μαθητές του είχαν σημαντικό ποσοστό επιτυχίας στα πανεπιστήμια. Κατά της συγχώνευσης τάσσεται και ο δήμαρχος Λοκρών, Νίκος Λιόλιος. Για το θέμα παρενέβη και η ΕΛΜΕ Φθιώτιδας, που ζητάει να γίνει αναστολή της απόφασης του υπουργείου Παιδείας για κατάργηση των λυκειακών τάξεων στη Λάρυμνα και να παρθεί οριστική απόφαση λειτουργίας του σχολείου. Πάντως, μιλώντας στο Star Λαμίας ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας, Ηλίας Παλιαλέξης, έκανε λόγο για απόφαση του υπουργείου Παιδείας που είναι δύσκολο να ανατραπεί και εξυπηρετεί καλύτερα το εκπαιδευτικό έργο, με την υπάρχουσα κατάσταση να δημιουργεί μακροπρόθεσμα περισσότερα προβλήματα…

ΠΗΓΗ: http://www.efsyn.gr/ , 5-09-2014