Ο ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟΣ ΚΟΛΛΟΕΙΔΗΣ ΧΡΥΣΟΣ

175

Πιθανώς έχετε διαβάσει για την θαυματουργή δράση του κολλοειδούς αργύρου, αλλά γνωρίζετε για τον κολλοειδή χρυσό; Ο κολλοειδής χρυσός, ο οποίος είναι άγευστος και μη τοξικός, έχει μερικά θαυμαστά πλεονεκτήματα σε μια μεγάλη γκάμα εφαρμογών στην υγεία και μια μακρά ιστορία χρήσεως μαζί με τον κολλοειδή άργυρο.

Ίσως το πλέον θαυμαστό κέρδος στην υγεία που προσφέρει ο κολλοειδής χρυσός είναι η βελτίωση της νοητικής λειτουργίας. Πολλοί χρήστες, μεταξύ των οποίων ο συγγραφέας Tony Isaacs και ο συνεργάτης του, βρίσκουν μια σημαντική βελτίωση στην πνευματική συγκέντρωση και στην διάθεση τους.

Ιστορικά ο χρυσός χρησιμοποιούνταν για να θεραπεύει ασταθείς πνευματικές και συναισθηματικές καταστάσεις, όπως η κατάθλιψη, S.A.D. (Seasonal Affective Disorder), η μελαγχολία, η λύπη, ο φόβος, η απελπισία, η αγωνία, η απογοήτευση, και αυτοκτονικές τάσεις. Επιπλέον στην μελέτη «Effect of Colloidal Metallic Gold on Cognitive Functions: A Pilot Study» που δημοσιεύτηκε στο «Journal of Frontier Sciences», τα υποκείμενα παρουσίασαν αύξηση 24 μονάδες στο στάνταρντ τεστ IQ αφού τους εχορηγείτο κολλοειδής χρυσός για τέσσερις μήνες.

Ένα φυσικό διεγερτικό και αναγεννητικό για τα κύτταρα σε όλο το σώμα, ο κολλοειδής χρυσός βελτιώνει την μετάδοση των ηλεκτρικών σημάτων μεταξύ των νευρικών κυττάρων του εγκεφάλου. Εν μέρει ίσως να οφείλεται στο ότι ο χρυσός λειτουργεί ως καταλύτης στις ορμόνες τύπου ενδορφίνης. Ο χρυσός επίσης αυξάνει το αντιοξειδωτικό ένζυμο superoxide desmutase (SOD).

Τον τελευταίο καιρό, ο κολλοειδής χρυσός έχει χρησιμοποιηθεί μόνος του και σε συνδυασμό με τον κολλοειδή άργυρο για την καταπολέμηση πολλών μορφών καρκίνου, περιλαμβάνοντας τον καρκίνο του προστάτη και των ωοθηκών. Θεωρείται ότι ο χρυσός βοηθά στην μη εξάπλωση του καρκίνου με τον εγκλεισμό σε κάψουλα των καρκινικών κυττάρων ενώ επιτρέπει στον κολλοειδή άργυρο να διεισδύσει στα κύτταρα. Τον Ιούλιο του 1935, στο ιατρικό περιοδικό “Clinical, Medicine & Surgery” υπήρχε ένα άρθρο με τίτλο “Colloidal Gold in Inoperable Cancer” που αναγνώριζε το πλεονέκτημα της χρήσεως κολλοειδούς χρυσού εναντίον του καρκίνου. Ο συγγραφέας του άρθρου, Edward H. Ochsner, M.D., Chicago-Consulting Surgeon, Augustana Hospital, δήλωσε: «Όταν η κατάσταση είναι απελπιστική, ο κολλοειδής χρυσός παρατείνει την ζωή και κάνει την ζωή πολύ περισσότερο ανεκτή, στον ασθενή και τους συγγενείς του, διότι μικραίνει την τερματική καχεξία (η γενική σωματική απίσχναση και κακή διατροφή που συνήθως συνοδεύει τις χρόνιες αρρώστιες) και ελαττώνει σημαντικά τον πόνο και την δυσφορία και την ανάγκη οπιούχων στις περισσότερες περιπτώσεις».

Ο κολλοειδής χρυσός είναι ένα ισχυρός αντι-φλεγμονώδης παράγοντας και συχνά χρησιμοποιείται για να ελαττώσει τους πόνους και το πρήξιμο της αρθρίτιδας, των ρευματισμών, της θυλακίτιδας και τενοντίτιδας. Όταν συνδυάζεται με τον κολλοειδή άργυρο, είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικός σε κάποιες μορφές αρθρίτιδας, όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα.

Η παχυσαρκία είναι μια άλλη κατάσταση που μπορεί ο κολλοειδής χρυσός να χρησιμοποιηθεί σαν εργαλείο. Στο μπέστ-σέλερ βιβλίο “Materia Medica” με συγγραφείς τους γιατρούς Nilo Cairo και A. Brinckmann, ο κολλοειδής χρυσός χαρακτηρίστηκε ως η νούμερο ένα θεραπεία για την παχυσαρκία.

Άλλες παραδοσιακές χρήσεις του κολλοειδούς χρυσού είναι η ανανέωση νωθρών οργάνων και η χρήση του σαν θεραπεία από πεπτικές διαταραχές, κυκλοφοριακά προβλήματα, παχυσαρκία και καψίματα. Παλιότερα ακόμη ο χρυσός χρησιμοποιούνταν ως αφροδισιακό.

Τέλος, ο κολλοειδής χρυσός έχει αποδειχθεί να βοηθά τα σκυλιά όπως τους ανθρώπους, ειδικά στις αρθρώσεις και την πλάτη, καθώς και στην δυσπλασία του ισχίου – όπου ξανά θεραπεύεται καλύτερα σε συνδυασμό με τον κολλώδη άργυρο. Τα σκυλιά με προβλήματα στην πλάτη τους δείχνουν σημαντική βελτίωση σε μερικές μέρες όταν τους δοθούν μερικά κουταλάκια κολλοειδούς αργύρου και χρυσού ημερησίως – μερικές φορές δείχνουν ζωηρότητα που δεν έχουν δείξει για χρόνια.

[ΠΗΓΗ: http://www..com/]