ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

imgres

Καθηλωμένοι στο Παλαιοχώρι παρέμειναν επί δύο ώρες 90 κάτοικοι των Σαππών Ροδόπης που επισκέπτονταν από το πρωί της Πέμπτης τα μεταλλευτικά εργοτάξια της ΒΑ Χαλκιδικής.

Αιτία της απρόσμενης καθήλωσης τους ήταν μια έγγραφη (!) καταγγελία, που έφτασε στην αστυνομία Αρναίας και ανέφερε, ότι αυτή η εκδρομή ήταν παράτυπη, καθώς εκτελούνταν με 2 πράσινα λεωφορεία του ΚΤΕΛ Ροδόπης τα οποία απαγορευόταν να εκτελούν δρομολόγια εκτός νομού.

Οι αγανακτισμένοι επισκέπτες είπαν πως είχαν συμμετάσχει σε πάρα πολλές εκδρομές με το τουριστικό γραφείο του ΚΤΕΛ Ροδόπης και τα συγκεκριμένα πράσινου χρώματος λεωφορεία, που σύμφωνα με το νόμο πρέπει εκτελούν δρομολόγια εντός οδικών αξόνων του νομού. Κάποιοι μάλιστα αναρωτήθηκαν που ήταν η αστυνομία όταν κατά το παρελθόν μετακινούνταν με παρόμοια λεωφορεία στη Χαλκιδική και στη Θεσσαλονίκη για συλλαλητήρια και πορείες κάτοικοι από την Αλεξανδρούπολη, την Κομοτηνή και το Κιλκίς…

Τελικά μετά τον έλεγχο από την αστυνομία της νομιμότητας των εγγράφων των δύο οδηγών οι επισκέπτες πήραν το δρόμο της επιστροφής. Πάλι καλά που είχαν ολοκληρώσει τις επισκέψεις τους στην Ολυμπιάδα και το Μάντεμ Λάκκο και πήγαιναν για τις Σκουριές, αλλά όπως είπαν θα επιστρέψουν σύντομα για να δουν από κοντά και αυτό το έργο.

Θα μας χαρακτηρίσετε καχύποπτους αν αναρωτηθούμε ποιοι είναι αυτοί οι καλοθελητές που χρησιμοποίησαν το νόμο για τα λεωφορεία και εμπόδισαν τους κατοίκους των Σαπών να δουν με τα ίδια τους τα μάτια την πραγματικότητα;  Επίσης μεγάλα ερωτηματικά εγείρονται για τον ρόλο της αστυνομίας στην περιοχή του Δήμου Αριστοτέλη και του Πολύγυρου και την επιλεκτική εφαρμογή του νόμου στους νομιμόφρονες

Διαβάστε στο http://rodopinews.gr/41813 πως περιγράφεται το συμβάν από τους ίδιους τους παθόντες.

[ΠΗΓΗ: http://politesaristoteli.blogspot.gr/ ]